05:44:23 20.06.2024
Stiri

Marș la București pentru candidații la ALEGERILE din R.Moldova

Politică 06.10.2014 12:32 Vizualizări2344 Autor: Daniela Hadei
Marș la București pentru candidații la ALEGERILE din R.Moldova


„Solidaritate cu Basarabia”, acesta este mesajul pe care îl vor transmite participanții la o amplă manifestație care va avea loc duminica viitoare la București.

Bucureștenii se vor întâlni pe Șoseaua Kiseleff, de unde vor porni în marș pentru a cere Unirea României cu Republica Moldova. Organizatorii consideră că aceasta este singura soluție de a evita soarta Ucrainei pentru cetățenii de peste Prut în actualul context geopolitic.

Participanții vor fi vopsiți pe obraz, vor primi brățări și drapele în culorile tricolorului. La finalul manifestației va fi făcut public un apel către candidații la alegerile parlamentare din luna noiembrie, în care se vor cere acțiuni grabnice pentru Unire și compatibilizarea sistemelor administrative.

„Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei în spațiul ex-sovietic. Singura șansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova în România”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.

Această manifestație este a treia ediție a Marșului pentru Basarabia din octombrie. În anii trecuți, mii de unioniști au manifestat pe străzile Bucureștiului.

Anul acesta, în luna noiembrie, atât în România, cât și în Republica Moldova au loc alegeri. În primul caz e vorba de alegeri prezidențiale, iar în al doilea - parlamentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md