17:56:44 25.09.2022
Stiri

Lupu recunoaște că reprezintă UN CAZ ATIPIC în politica moldovenească

Politică 12.06.2014 13:16 Vizualizări1782 Autor: Ziarul National
Lupu recunoaște că reprezintă UN CAZ ATIPIC în politica moldovenească


Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, care a fost candidatul Alianței pentru Integrare Europeană (AIE) la funcția de șef al statului, dar care nu a acumulat numărul necesar de voturi, recunoaște că e un caz atipic pentru politica moldovenească.

„Mă întrebați dacă vreau să mai fiu președintele țării? Cred că e ultima întrebare care mă interesează acum. Sunt un caz atipic pentru politica moldovenească. În 2009, am știut că nu sunt voturile necesare pentru a fi ales președintele țării, dar am mers până la capăt. Eu pretind la toate funcțiile, dar în același timp sunt foarte flexibil. Mă interesează în primul rând configurarea de după alegeri. Funcțiile nu-s decât o derivată pe care o vom discuta ulterior”, a precizat Marian Lupu în cadrul unei emisiuni de la „Moldova 1”.

În același context, liderul PD a spus că e bine că, după alegerile din 30 noiembrie, nu se va discuta despre funcția de președinte al țării. „Alegerea șefului statului nu va fi pe agendă cel puțin doi ani. Este un lucru pozitiv”, a zis deputatul.

Întrebat dacă R. Moldova va mai avea vreodată un președinte comunist, Marian Lupu a spus că asta depinde foarte mult de ce se va întâmpla cu Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM). „Depinde foarte mult ce se va întâmpla mai departe cu această scindare. Ei se pot împăca până la urmă, dar totodată ruptura poate deveni mult mai pronunțată. Eu m-am convins că e vorba de o scindare serioasă. Cred că liderul PCRM a adoptat o decizie corectă. Dânsul are o experiență mare în politică și și-a dat seama că interesul statului este mai presus decât orice. E ceva cu care nu te poți juca. Nu a dorit să admită ca partidul să fie implicat în acțiuni radicale promovate de organizații precum Antifa”, a adăugat Lupu.

Liderul PD a exclus faptul că prim-vicepreședintele partidului al cărui președinte este, Vlad Plahotniuc, ar fi implicat în scindarea PCRM, așa cum spune Mark Tkaciuk. „Este un mit creat de unii dintre comunişti că Plahotniuc ar fi capul tuturor relelor. Ei au mai folosit încă o dată această legendă. Această scindare nu mă bucură, dacă vorbim de interesele corporative ale PD. Dacă această aripă radicală rămânea în PCRM, atunci era discreditată întreaga formațiune, iar noi aveam de câștigat”, a admis Lupu.

Fostul președinte al Parlamentului nu a exclus că, după alegeri, partidul pe care îl conduce ar putea să facă alianţă cu PCRM. „Vom face alianţă cu orice partid a cărui doctrină va fi apropiată de cea a partidului nostru şi nu va contraveni interesului naţional al R. Moldova. Consider că în R. Moldova trebuie să fie o guvernare de centru-stânga de model european, care să continue parcursul european, să implementeze Acordul de Asociere și de Liber Schimb, să păstreze neutralitatea”, a conchis Marian Lupu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md