21:30:17 17.04.2024
Stiri

N. Negru, despre DEZVĂLUIRILE lui Reniță, ieșirea lui Stoianoglo și șubrezirea majorității PSRM - PD: „Se dă o LUPTĂ decisivă pentru R. Moldova, luptă în care sunt implicate și forțe externe... Nu știm, deocamdată, cine e de partea lui Plahotniuc”

Actualitate 18.05.2020 20:34 Vizualizări4123 Autor: Ziarul National
N. Negru, despre DEZVĂLUIRILE lui Reniță, ieșirea lui Stoianoglo și șubrezirea majorității PSRM - PD: „Se dă o LUPTĂ decisivă pentru R. Moldova, luptă în care sunt implicate și forțe externe... Nu știm, deocamdată, cine e de partea lui Plahotniuc”


Dezvăluirile privind pachetele cu bani care ar fi ajuns la Igor Dodon, ieșirea la rampă a procurorului general, Alexandru Stoianoglo, dar și subrezirea majorității parlamentare PSRM – PD denotă că în aceste zile se dă „o luptă hotărâtoare” pentru R. Moldova. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Citește și: VIDEO // Procurorul general susține că acuzatorii vor cere REVIZUIREA dosarului care îl vizează pe Veaceslav Platon: „A fost condamnat ilegal”; „Unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc”

„Declarația lui Stoianoglo despre nevinovăția lui Platon și rejudecarea cazului său vine la pachet cu „descoperirea” că Plahotniuc este (atenție la detalii!) „beneficiarul” furtului miliardului, deși corect ar fi fost să se spună „unul dintre beneficiarii”, căci, mai precizează Stoianoglo, lui Plahotniuc i-au revenit „100 de milioane” din miliard. Cine sunt ceilalți beneficiari, dacă îl excludem pe Platon? Impresia e că informația despre nevinovăția lui Platon a fost servită pentru și în așa fel ca Plahotniuc să apară într-o lumină cât mai întunecată posibilă”, crede Nicolae Negru.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Acesta amintește că Stoianoglo spunea recent că Procuratura Generală nu dispune de un dosar consistent pentru a cere exrădarea lui Plahotniuc. „Iată că acum a fost depășită această „dificultate”, dar sare în ochi sincronizarea acestui „proces” cu amenințările lui Dodon că „va lovi primul”, cu convocarea Consiliul Suprem de Securitate și anunțul său despre progresele importante în investigarea miliardului și întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău, amenințări care, la rândul său, au fost provocate de „hemoragia” PD și a riscului ca actuala majoritate parlamentară să rămână în minoritate, dar și de declarațiile lui Andrian Candu că în curând vor ieși la iveală unele lucruri legate de finanțarea lui Dodon”.

Citește și: PG spune că NU se va autosesiza în privința imaginilor în care apar Dodon, Plahotniuc, Iaralov și o PUNGĂ în care ar fi fost bani pentru PSRM. Procurorii așteaptă DENUNȚUL lui Reniță. Prima reacție a deputatului: „Probabil, de frica lui Dodon...”

Mai mult, Negru afirmă că astăzi a avut senzația că Stoianoglo și-ar sincroniza acțiunile cu Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Noi detalii despre PUNGILE CU BANI care ar fi fost încasate de Dodon. Usatîi: „Dodon are probleme serioase, trebuie să explice finanțatorilor de la Moscova ce sunt BANII încasați de la Plahotniuc. Știi ce te așteaptă...”

„Senzația că Stoianoglo se află în legătură cu Dodon pare confirmată de caracterul improvizat, „operativ” al conferinței sale de presă. El nu a prezentat absolut niciun detaliu în sprijinul declarațiilor sale. Nu este exclus că ieșirea sa de azi să fi fost determinată de dezvăluirile anterioare ale deputatului Iurie Reniță, care le-a prezentat jurnaliștilor niște imagini cu Dodon acceptând bani de la Plahotniuc. Și plecarea încă a doi deputați din PD nu putea să nu-l alarmeze pe Dodon.

Dacă punem la socoteală că Procuratura Generală a clasat recent dosarul legat de finanțarea ilegală a PSRM, în pofida imaginilor video în care Dodon declară că primește până la 1 milion de dolari de la Moscova, ipoteza că Stoianoglo activează în tandem cu președintele R. Moldova nu pare lipsită de temei. Dar ce va face el, dacă lunea viitoare vor pleca din PD alți doi deputați?

Citește și: Sturza anticipează nu doar SFÂRȘITUL lui Plahotniuc și Șor, dar și al lui DODON: „Domnul Dodon e în lista păgubașilor, cu pungă cu tot. Mii de „activiști” riscă să rămână fără „salariu” de la Corneliu”. Urmează ALEGERI ANTICIPATE

Impresia generală e că se dă o luptă hotărâtoare pentru R. Moldova, luptă în care sunt implicate și forțe externe (Platon fiind omul serviciilor rusești, dacă e să credem presei ucrainene), întoarcerea miliardului nefiind scopul lor. Nu e greu să ghicim cine e de partea lui Dodon, nu știm, deocamdată, cine e de partea lui Plahotniuc și Șor. Dar la „căderea cortinei” personajele trebuie să apară în fața publicului”, a concluzionat Nicolae Negru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md