08:59:08 06.07.2020
 
Stiri

VIDEO // Dezvăluiri despre averea „IMPRESIONANTĂ” a noului ministru de Finanțe, Pușcuța, și acțiunile reprobabile acestuia la Serviciul Fiscal de Stat: „Materialele au fost transmise la Procuratură”

Economie 19.11.2019 12:07 Vizualizări4051 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dezvăluiri despre averea „IMPRESIONANTĂ” a noului ministru de Finanțe, Pușcuța, și acțiunile reprobabile acestuia la Serviciul Fiscal de Stat: „Materialele au fost transmise la Procuratură”   Tribuna


Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, acuză faptul că noul ministru al Finanțelor din Guvernul Chicu, Serghei Pușcuța, ar reprezinta „un pericol la adresa securității economice a R. Moldova”.

Moțpan a prezentat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Parlament, mai multe informații legate de averile impresionane ale lui Pușcuța și ale rudelor sale, dar și despre presupuse ilegalități comise la Serviciul Fiscal de Stat, unde a activat până acum.

Potrivit lui Chiril Moțpan, averea lui Pușcuța se ridică la aproape un milion de euro și dânsul, în calitate de bugetar, nu ar prea avea cum s-o justifice. Totodată, numai în perioada anilor 2015 - 2018, Pușcuța ar fi achiziționat 500 de hectare de teren agricol în raionul Drochia, iar cumnatul său - Eduard Ababii, actual membru al Curții Constituționale, 150 de hectare.

Deputatul l-a mai acuzat pe Pușcuța, care a deținut funcția de șef al Serviciului Fiscal de Stat din februarie 2016, că și-ar fi angajat doi fini de cununie în această instituție și că ar fi admis „abuzuri, scheme de corupție, evaziune fiscală, protecționism, estorcare de mită de la agenții economici” etc.

Chiril Moțpan a anunțat că materialele deținute de Comisia parlamentară în privința lui Pușcuța, un raport de 40 de pagini cu informații în mare parte secretizate, au fost trimise la Procuratura Generală și i-au fost prezentate președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu „două-trei zile” înainte de învestirea Guvernului Chicu. Pe socialiști, însă, nu i-ar fi interesat „integritatea” lui Pușcuța, care ar fi un apropiat al lui Igor Dodon.

Noul ministru al Finanțelor nu a comentat acuzațiile lui Chiril Moțpan.

Menționăm că, potrivit declarației de avere a lui Pușcuța pentru anul 2018, familia acestuia a obținut în anul trecut venituri importante, de peste 3,816 milioane de lei în total.

Peste 1,5 milioane de lei au fost obținute din darea în arendă a numeroaselor terenuri agricole pe care le deține familia Pușcuță, iar altele 1,567 de milioane de lei - venituri din vânzarea unor terenuri.

CITIȚI și DOC // Apărare „de MILIOANE”: Un ministru din Guvernul Chicu are afacere bănoasă și o pensie de aproape 12 mii de lei pe lună. Ce avere declară noul premier

Din salariul de la SFS, Pușcuța a obținut 322 632 de lei, plus încă 300 de mii de lei din vânzarea unui automobil.Printre numeroasele proprietăți imobile, Pușcuță are un apartament de 93,8 metri pătrați, un garaj și o „Skoda” din anul 2018, procurată cu peste 556 de mii de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md