04:12:10 08.12.2023
Stiri

JUSTIFICĂRILE lui Dodon, după ce „dosarul kuliok” a ajuns pe masa judecătorilor: „Mă declar total nevinovat, e un dosar politic 100%”

Actualitate 06.10.2022 19:10 Vizualizări1703 Autor: Ziarul National
JUSTIFICĂRILE lui Dodon, după ce „dosarul kuliok” a ajuns pe masa judecătorilor: „Mă declar total nevinovat, e un dosar politic 100%”


Socialistul Igor Dodon pledează nevinovat în așa-zisul „dosar kuliok”, după ce procurorii au finalizat urmărirea penală și au remis în judecată materialele. Fostul președinte, căruia Plahotniuc îi întindea o pungă cu bani în vara anului 2019, afirmă că este vorba despre „un dosar politic”.

„Mă declar total nevinovat și vom demonstra acest lucru în instanță. E un dosar politic 100%, cusut cu ață galbenă, în care figurează pseudo-martori: doi deputați PAS; patru ex-deputați de la Platforma „DA”; patru ex-deputați de la Partidul Democrat. Mai sunt niște înregistrări trucate și ilegale, care au fost efectuate cu trei ani în urmă de către Plahotniuc&Co. În plus, am depistat multiple încălcări și greșeli, comise de procurorii care în grabă au transmis acest dosar în instanță pentru a face față sarcinilor puse de conducerea republicii”, a scris Dodon pe Facebook.

Totodată, socialistul pretinde că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și parlamentara Olesea Stamate ar pune presiune pe judecători.

„Am observat modul cum ministrul Justiției și președinta Comisiei juridice au luat atitudine față de informația despre expedierea dosarului în judecată și au început presiunea publică pe justiție. Au uitat doar să adauge în postările lor că pe judecători îi așteaptă pre-vettingul...”, a conchis Dodon.

Citește și: Dosarul „KULIOK”: Procuratura Anticorupție îi răspunde lui Dodon care întreabă de ce Plahotniuc și Iaralov nu sunt „alături” de el în judecată. Cum ar fi trebuit Dodon să-l scape pe Plahotniuc de dosarele sale din Federația Rusă

Dosarul cunoscut opiniei publice cu denumirea „kuliok” a fost transmis joi, 6 octombrie, de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), instanța competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de un președinte al R. Moldova. Potrivit Procuraturii Anticorupție, Igor Dodon este învinuit de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al R. Moldova, în perioada lunii iunie 2019.

Citește și: Ruptură DEFINITIVĂ în Blocul „Comuniștilor și Socialiștilor”. Dodon, ABANDONAT în cel mai greu moment și de Voronin: „Dragostea de putere și bani l-a transformat pe Dodon într-o PROSTITUATĂ politică. KULIOACELE au devenit o obișnuință pentru el”

„Lui Igor Dodon i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000 până la 1 000 000 de dolari SUA. Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților aceluiași partid”, detaliază procurorii.

Socialistul riscă, în acest caz, până la 15 ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md