04:44:49 08.12.2021
Stiri

Opinie de la București // Stoianoglo ar avea o relație cu FSB-ul rusesc: „Omul care a negociat eliberarea lui Platon, care a oprit cercetările în dosarul KULIOK este un „pericol social”. Sau mișcările din Găgăuzia au apărut din prea mult simț civic?”

Actualitate 07.10.2021 13:29 Vizualizări9673 Autor: Ziarul National
Opinie de la București // Stoianoglo ar avea o relație cu FSB-ul rusesc: „Omul care a negociat eliberarea lui Platon, care a oprit cercetările în dosarul KULIOK este un „pericol social”. Sau mișcările din Găgăuzia au apărut din prea mult simț civic?”


„Omul care a negociat eliberarea lui Platon, care a oprit cercetările în dosarul „kuliok” (acolo unde se vedea clar cum Dodon primește bani în pungă de la Plahotniuc), omul care a jucat chiar un rol politic în ultimii ani și a fost suspectat de jocuri cu rușii nu poate fi lăsat în funcție și nu poate fi lăsat liber. Alexandr Stoianoglo este un „pericol social”. Da, oamenii care reprezintă un pericol social sunt ridicați cu mascații și aduși în fața judecătorului. Acesta va decide dacă suspiciunile privind gradul de pericol social sunt întemeiate sau nu”. De această părere este analistul politic de la București, Cristian Hrițuc, fost consilier al președintelui Traian Băsescu.

Potrivit lui Hrițuc, în cazul reținerii lui Stoianoglo nu ar fi vorba de justiție televizată, așa cum afirmă unele voci de la Chișinău.

„Justiția nu se face la televizor și nu se face de către ziariști și nici de către politicieni. Se face în sala de judecată. Mai este mult ca acest lucru să se înțeleagă în R. Moldova, stat în care oamenii puteau vedea cu ochiul liber o realitate - imaginile cu Dodon primind bani în pungă - și un procuror general care închidea ochi sau probele, care a ignorat aproape total finanțările lui Dodon din „Bahamas”. Da, e greu de înțeles cum Platon a fost eliberat, cum omul care a dat cea mai grea lovitură sistemului bancar stă la tablă și le predă procurorilor lecții privind comiterea infracțiunilor financiare”, a scris Hrițuc într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, Stoianoglo are tot dreptul să beneficieze de prezumția de nevinovăție, dar asta în cazul dosarului penal.

Citește și: Deputații Adunării Populare a Găgăuziei amenință cu acte de NESUPUNERE față de administrația publică centrală. Aceștia cer ULTIMATIV eliberarea lui Stoianoglo până la ora 12.00

„Acolo are tot dreptul să fie considerat „nevinovat” până la sentința definitivă, dar tot ce s-a văzut în spațiul public în ultimii ani poate fi încadrat la o complicitate a acestuia cu oameni politici, cu oameni care au fraudat băncile. Și mai este și o față nevăzută, o relație cu FSB, despre care poate se va afla la un moment dat. Sau mișcările din Găgăuzia au apărut din prea mult simț civic?”, se întreabă Hrițuc.

Comentatorul politic a adăugat că o reformă nu poate fi făcută cu oamenii care au stricat sistemul.

„Întâi îi înlături, așa cum înlături un măr stricat dintr-un coș, ca să nu le strice și pe cele sănătoase, iar apoi te apuci să faci ordine în sistem. Stoianoglo nu e o victimă colaterală. A fost parte a unui război, a fost combatant și a căzut pe front. A știut foarte bine în ce se bagă, și-a asumat anumite fapte, acum trage consecințele. Cei care plâng acum după el sunt doar cei care ori n-au priceput nimic ori au alte interese”, a conchis Cristian Hrițuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md