13:53:27 21.06.2024
Stiri

Jocul PERICULOS în care a fost prins premierul Chicu. „El nu a putut să nu știe că CC, din propria inițiativă, a suspendat toată legea”. ​Se pregătește DEMITEREA premierului

Politică 10.04.2020 08:00 Vizualizări22112 Autor: Ziarul National
Jocul PERICULOS în care a fost prins premierul Chicu. „El nu a putut să nu știe că CC, din propria inițiativă, a suspendat toată legea”. ​Se pregătește DEMITEREA premierului


Premierul Ion Chicu este amenințat cu demisia, după ce a acuzat ieri opoziția că ar fi aruncat în aer legile adoptate de Guvern săptămâna trecută prin asumare de răspundere. „Premierul Chicu a comis infamia de a manipula opinia publică în așa fel, încât aceasta să creadă că prevederile privind jutorarea populației și antrepreniorilor pe timp de criză au fost suspendate din cauza sesizării depuse la de deputatul Dinu Plângău, ceea ce nu corespunde în niciun fel realității”, se arată într-un comunicat al PPDA.

Potrivit Platformei „DA”, Dinu Plângău s-a referit strict la trei prevederi care nu au absolut nimic comun cu motivarea legii asupra căria Guvernul și-a asumat responsabilitatea.

Citește și: VIDEO // Curtea Constituțională a SUSPENDAT legea prin care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului: Premierul Chicu dă vina pe opoziție

„Platforma „DA” a sesizat Curtea Constitutională exclusiv privind unele prevederi abuzive din modificările setului de legi asumate de Guvern și a solicitat anularea a trei chestiuni: cu privire la modificarea privind vizibilitatea produselor din tutun, introducerea în regim duty-free a mărfurilor accizate și introducerea taxelor pe resurse naturale”, spun reprezentanții PPDA.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, l-a numit „mincinos” pe Ion Chicu, deoarece ar manipula societatea.

Citește și: DECONSPIRARE // Decizia Curții Constituționale trezește mai multe semne de întrebare: „Este o decizie CIUDATĂ. Autorul sesizării a solicitat cu totul altceva”

„Minciunosul și generatorul conflictului civil Ion Chicu trebuie să-și dea demisia, imediat după depășirea crizei pandemice. Chicu nu a putut să nu cunoască faptul că deputații au solicitat doar suspendarea a trei articole, care nu au nimic comun cu măsurile de sprijin al populației (duty-free, tutun și taxele locale). Chicu nu a putut să nu știe că CC, din propria inițiativă, a suspendat toată legea aprobată prin asumarea răspunderii și a stabilit examinarea cauzei în fond pentru luni, 13 aprilie, la ora 12.00. Atunci de ce acest prim-ministru bufon a mințit cu nerușinare și cinism cras? De ce a manipulat societatea, mințind fără pic de rușine că oamenii nu vor avea ajutor de șomaj din cauza opoziției?

Citește și: Un partid parlamentar îl acuză pe premierul Chicu de faptul că ar face „declarații periculoase” la adresa opoziției

Răspunsul este unul simplu și trist. Acest Guvern tot mai mult scapă situația de sub control. Tot mai multe semnale vin despre dosirea cifrelor reale de infectare a oamenilor. Tot mai multă informație parvine că și în această situație dramatică guvernarea se ocupă cu multiplicarea diferitor scheme economice criminale. Tot mai evident este faptul că puterea nu dorește să identifice resursele necesare pentru atenuarea crizei social-economice, deși sunt bani din sursele interne și există dorința de a acorda ajutor din partea partenerilor externi”, argumentează vicepreședintele Parlamentului.

În opinia lui Slusari, este penibil și sfidător că guvernarea a ales minciuna sfruntată și dezbinarea societății ca o soluție pentru distragerea atenției publice de la propria incompetență și lipsă de integritate.

„Mai ales în situația unei crize nemaipomenite, care necesită consolidarea maximă a națiunii. Pentru acest dezmăț, cei care acum se află temporar în fruntea țării vor plăti politic și nu doar”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md