00:45:23 24.01.2021
 
Stiri

Un partid parlamentar îl acuză pe premierul Chicu de faptul că ar face „declarații periculoase” la adresa opoziției

Partide/Comunicate 09.04.2020 19:55 Vizualizări885 Autor: Ziarul National
Un partid parlamentar îl acuză pe premierul Chicu de faptul că ar face „declarații periculoase” la adresa opoziției


Partidul Politic „ȘOR” constată cu îngrijorare că actuala guvernare de la Chișinău nu doar că este incapabilă să facă față situației de criză cu care se confruntă republica și cetățenii în condițiile epidemiei de COVID-19, dar își permite să facă și speculații politice periculoase, care antagonizează și divizează și mai mult societatea.

Într-un comunicat al acestui partid se arată că „modul fatalist prin care Chicu a anunțat că judecătorii Curții Constituționale de buzunar ai lui Dodon au suspendat legea pe care și-a asumat răspunderea nu a fost decât un show ieftin, menit să sperie cetățenii”.

„De fapt, aplicarea legii se suspendă, deocamdată până luni, când Curtea va lua decizia. Anume Ion Chicu și patronul său Dodon sunt cei mai interesați ca adoptarea pachetului de legi să fie tărăgănată sau chiar să nu mai fie adoptată pentru că, din cauza gestionării defectuoase a situației, Republica Moldova a fost adusă în prag de faliment. Ei încearcă însă să dea vina pe opoziție pentru că nici măcar nu au curajul să recunoască adevărul și să cheme toate forțele politice și societatea la dialog pentru a identifica soluții de salvgardare a Republicii Moldova”, se arată în comunicatul de presă al partidului condus de Ilan Șor.

CITIȚI și VIDEO // Curtea Constituțională a SUSPENDAT legea prin care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului: Premierul Chicu dă vina pe opoziție

Partidul „ȘOR” susține că a atras atenția societății în privința încălcării procedurii de angajare a răspunderii încă acum p săptămână, dar a anunțat că nu va ataca legea la Curtea Constituțională, pentru că anticipase posibilitatea unui astfel de scenariu.

„De aceea, aluzia făcută de Ion Chicu la Partidul „ȘOR” nu poate fi calificată altfel decât o parte a tentativei de a da vina pentru propria impotență pe cei din jur. Partidul „ȘOR” consideră că modul în care interpretează guvernarea hotărârea Curții Constituționale dovedește că nu are capacitatea să gestioneze situația din țară. De pe urma acestui joc perfid al guvernării vor avea de suferit numai cetățenii și nicidecum opoziția.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md