09:31:54 08.12.2021
Stiri

Istoric rus susține că a IDENTIFICAT locul în care s-ar găsi aurul furat de Napoleon în timpul campaniei din Rusia

Știri 11.01.2019 17:01 Vizualizări1519 Autor: Ziarul National
Istoric rus susține că a IDENTIFICAT locul în care s-ar găsi aurul furat de Napoleon în timpul campaniei din Rusia Sursa: cunoastelumea.ro


Povestiri despre aurul furat de Napoleon Bonaparte și de soldații săi din marile palate și biserici din Moscova în timpul retragerii din 1812, au circulat de multă vreme, însă nimeni nu a putut determina locul în care francezii ar fi ascuns această pradă de război.

Acum, un istoric rus susține că are un nou indiciu și crede că știe unde este îngropată comoara. Viaceslav Ryzhkov este convins că aceasta este, de fapt, pe fundul lacului Bolshaya Rutavech, aproape de orașul Rudnya, granița de vest a Rusiei cu Belarus.

Printre lucrurile furate de francezi se presupune că sunt lingouri de aur, bijuterii, tunuri, armuri vechi și o cruce creștină mare din Turnul Bell Bell. Teoriile anterioare au sugerat fie că această comoară a fost îngropată de soldați pe drumul spre Franța, fie că a fost aruncată într-un alt lac din vestul Rusiei, precum ar fi Lacul Semlevskaya, pe baza unor evidențe detaliate despre locul unde se afla armata în timpul retragerilor.

Cu toate acestea, Ryzhkov susține că povestea lacului Semlevskaya este la derută, mai ales pentru că arheologii și scafandriI au studiat această zonă cu multă atenție secolul trecut și nu au găsit nimic care să demonstreze faptul că francezii au lăsat ceva în urmă. Istoricul crede că Napoleon a trimis un convoi de trupe la acest lac ca pe o momeală în timp ce adevărata comoară a fost dusă la Lacul Bolshaya Rutavech. Această idee se bazează în mare parte pe analiza solului și pe o analiză chimică din 1989 a apei din Lacul Bolshaya Rutavech, în care se observă o concentrație suspect de mare de ioni de argint.

Ryzhkov susține că armata lui Napoleon a ridicat un baraj temporar care să le permită să construiască o încăpere în mijlocul lacului, la o distanță de 50 de metri de țărm. Barajul a fost apoi redeschis și nivelul lacului a crescut, ascunzând comoara.

„Napoleon nu a aruncat bijuterii în butoaie, ar fi fost prea simplu și riscant. El a ordonat să ascundă comoara cu multă atenție. Cu siguranță nu dorea ca aceasta să fie găsită din întâmplare de vreun rus”, a declarat Ryzhkov.

Totuși, nu toată lumea este convinsă de teoria lui Ryzhkov: „De-a lungul secolelor, istoricii și arhiviștii au documentat progresele zilnice ale lui Napoleon în campania rusă… Este complet improbabil ca el să-și abandoneze armata și să plece cu 400 de căruțe pline de aur și alte comori spre lacul Bolshaya Rutavech”, a declarat Vladimir Poryvayev, un vânător de comori, pentru ziarul MK.

Cu toate acestea, Ryzhkov rămâne încrezător că va putea localiza comorile pierdute cu o mână de ajutor de la experți și un pic de know-how tehnologic: „Eu personal nu am nevoie de comori. Prada de război ar trebui returnată, a fost furată din biserici. Este de datoria noastră să o aducem acasă”, a mai spus acesta.

Sursa: cunoastelumea.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md