03:17:09 16.05.2021
 
Stiri

Nicolae Negru, despre noul dosar penal deschis de ruși pe numele lui Plahotniuc: „Acțiunea se înscrie, cu certitudine, în efortul de a influența alegerile din R. Moldova în folosul PSRM, adică al Rusiei”

Politică 22.02.2019 12:00 Vizualizări3001 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre noul dosar penal deschis de ruși pe numele lui Plahotniuc: „Acțiunea se înscrie, cu certitudine, în efortul de a influența alegerile din R. Moldova în folosul PSRM, adică al Rusiei”


Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, este convins că anunțul privind noul dosar penal deschis de ruși pe numele liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, are legătură directă cu alegerile parlamentare de duminică.

„Acțiunea Moscovei se înscrie, cu certitudine, în efortul de a influența alegerile din R. Moldova în folosul PSRM, adică al Rusiei”, spune Nicolae Negru.

Potrivit editorialistului nostru, rușilor le este frică de faptul că o parte a electoratului socialiștilor ar putea vota cu PD duminică.

„Probabil, există acolo o teamă că PD poate atrage o parte din electoratul socialist mai materialist, care nu vrea să dea vrabia din mână (pensii, salarii, indemnizații majorate) pe cioara binefacerilor care, promite Dodon, vor veni din Rusia”.

Nicolae Negru a mai adăugat că mai există o posibilă cauză pentru supărarea Rusiei: „Este vorba de declarația potrivit căreia R. Moldova nu recunoaște anexarea Crimeii de către Rusia. Aceasta a fost făcută de Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tatiana Molcean, la tribuna Adunării Generale a ONU, unde a fost dezbătută situația în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei. Molcean a mai cerut ca Rusia să respecte principiile fundamentale de drept internațional și implementarea deplină a rezoluțiilor relevante ale Adunării Generale a ONU, în special rezoluțiile cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei și retragerea completă și necondiționată a forțelor militare ruse de pe teritoriul R. Moldova. Sigur, e foarte dureros pentru un frate mai mare să audă așa ceva de la un frate mai mic”, a concluzionat Nicolae Negru.

Menționăm că Ministerul rus de Interne a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Vlad Plahotniuc este acuzat, alături de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, că ar fi creat un grup criminal prin intermediul căruia ar fi sustras, în perioada 2013 – 2014, peste 37 de miliarde de ruble din Rusia. Banii ar fi fost transferați ilegal din băncile rusești „Zapadnîi” și „Ruskii Zemelnii” în conturile create la „Moldindconbank”, dar și în conturile aletor organizații internaționale.

PD a respins aceste acuzații și a catalogat anunțul făcut de MAI al Rusiei ca fiind „o intervenție abuzivă în încercarea de a influența rezultatul alegerilor”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Spencer 22.02.2019 14:29

Despre această implicare opoziția precis că n-are să vorbească, pentru că vezi tu, sunt prea legați cu FSB-ul.

Elena 22.02.2019 14:33

Rusia iar se bagă în alegeri, înțelg că Dodon îi linge bine lui Putin și vrea să continuie ocuparea RM de Ruși, dar pe 24 noi nu o să-i votăm!

pumnal 22.02.2019 15:18

Kremlinul este casuta cu povesti, doar ca noi cetateni ne dam bine seama ca ei vor sa ne sperie cu acest Plahotniuc pe cind el nu este raul pe care ei ni l prezinta.

Ion 22.02.2019 20:49

Criminalul Vlad Plahotniuc va fi dat in cautare si de Germania si de Marea Britanie!

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md