17:56:28 21.08.2019
 
Stiri

INTERVIU cu Liviu Popescu – noul jurat MasterChef

Monden 13.01.2017 10:02 Vizualizări2840 Autor: Ziarul National
INTERVIU cu Liviu Popescu – noul jurat MasterChef sursa: eva.ro

Răzvan Exarhu, Samuel Le Torriellec și Liviu Popescu sunt jurații MasterChef care vor da savoare competiției în noul sezon. Competențele celor trei sunt complementare, oferindu-le atât concurenților, cât și telespectatorilor, o imagine de ansamblu asupra domeniului culinar.

Liviu Popescu este un antreprenor de succes, care deține numeroase restaurante și cluburi, atât în București, cât și în țară. În juriul MasterChef, Liviu aduce, în premieră, expertiza de business asupra preparatelor gătite de concurenții din competiție, fiind la curent cu preferințele și cerințele celor mai exigenți clienți. Experiența sa în acest domeniu este un atu pentru concurenții MasterChef, oferindu-le posibilitatea de a gândi preparatele din acest punct de vedere.

Fiecare dintre cei trei vine cu acel ceva în plus pentru a ajuta concurenții să evolueze din punct de vedere tehnic, să se perfecționeze și să ajungă să cunoască cât mai mult din tainele bucătăriei – de la materia primă, la preparat, totul prin prisma standardelor foarte înalte din bucătăria MasterChef.

Care sunt cele mai importante lucruri într-un restaurant pentru a fi un succes?

A conduce un restaurant este un stil de viaţă, nu doar un job. În primul rând trebuie să priveşti restaurantul ca pe un brand: ce fac pentru a clădi imaginea / brandul restaurantului meu, de ce ar trebui să vină clienţii la mine şi nu în altă parte. Vorbim apoi de experienţa pe care o are clientul în restaurant, unde totul este extrem de importat - ca atare arta cu care îţi ghidezi, îţi clădeşti echipa este esenţială. Noi avem practic câteva ore (1-2 ore) la dispoziţie pentru a cuceri clientul şi pentru a-l convinge să mai vină.

Ne putem da seama dacă am avut succes sau nu, în momentul în care clienţii noştri se întorc la noi, şi nu doar o dată, ci în mod constant. Nu în ultimul rând vorbim de experienţa culinară pe care o oferim! Competiţia este extrem de mare în zona de servicii / food, ca atare trebuie să inovăm constant, să aducem acel ceva deosebit în farfuria clientului. Pe foarte scurt aş zice că lucrurile importante sunt disciplina (cea personală şi disciplina echipei), managementul şi talentul.

Ce presupune să conduci un restaurant?

A conduce un restaurant nu este la îndemâna oricui. Cu siguranţă oricare dintre noi poate deschide un restaurant, dar important este ce faci să rămâi pe piaţă sau să fii în top-ul celor mai bune restaurante. Important este să te reinventezi pentru a atrage clienţii. Experienţa este un factor vital – am mai greşit în cariera mea de antreprenor, dar am învăţat din experienţele cu care m-am confruntat de-a lungul timpului. Dar, pe lângă experienţă, trebuie să ai şi un apetit mare pentru a face şi pentru a învăţa.

Cum reuşeşti să menţii un echilibru al calităţii în toate locaţiile tale?

Îmi place teribil proverbul „culegi ceea ce semeni”. Sunt conştient că nu aş fi putut face nimic fără echipa mea. Ei sunt practic garanţia calităţii în locaţiile mele! Avantajul meu constă în faptul că am putut dezvolta o echipă competentă. Una dintre calităţile unui antreprenor de succes este şi faptul că acesta poate identifica şi plasa omul potrivit la locul potrivit.

La ce vârstă ai intrat în business?

Am avut de mic veleităţi în zona de business: la 16 ani vindeam deja manuale colegilor de la liceul Mihai Viteazu. Cred că fiecare dintre noi îşi găseşte o pasiune de mic pe care o poate dezvolta într-o carieră de succes în timp.

Care e cea mai importantă regulă pe care o impui în bucătărie?

Nu aş putea spune că este o singură regulă: ar fi mult prea simplu! Am un set de reguli: în primul rând este vorba de respectarea procedurilor din bucătăriile mele, apoi discutăm de respectarea ordinii şi nu în ultimul rând vorbim de disciplina echipei.

Este adevărat că percepţia generală duce în zona de creativitate şi explorare în bucătărie, dar sunt anumite proceduri, anumite reguli care nu pot fi încălcate, mai ales în bucătării de top!

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat din experienţa MasterChef?

Experienţa MasterChef a fost o experienţă unică, pe care nu o poţi replica în altă parte. Am învăţat foarte multe lucruri noi de la atitudine, la gestionarea emoţiilor şi a suspansului, şi, nu în ultimul rând, informaţii culinare noi pentru că atât pentru Răzvan Exarhu, cât şi pentru Samuel Le Torriellec bucătăria, cu toate dedesubturile ei, nu are secrete!

Cum a fost atmosfera pe platourile de filmare?

Senzaţională! Deşi munceam 12- 14 ore pe zi, timpul trecea pe nesimţite. E atât de simplu să lucrezi cu cei mai buni din domeniu şi am descoperit în ei nişte oameni extraordinari, cu care am foarte multe lucruri în comun. Au fost şi momente amuzante, am râs mult, dar am avut parte şi de momente emoţionante.

Cum i-ai caracteriza pe colegii tăi Samuel Le Torriellec, Răzvan Exarhu şi Răzvan Fodor?

Samuel Le Torriellec este un extravagant genial care a muncit din greu să atingă un nivel incredibil. Este singurul chef cu stele Michelin care găteşte în România, iar experienţa lui şi talentul său sunt o adevărată valoare pentru bucătăria din România.

Răzvan Exarhu este un intelectual ras şi rasat J, cu umor fin şi cinic, un priceput în ale bucătăriei, care are un gust şi un simț al mirosului foarte dezvoltate, iar ambiţia lui şi curajul ar trebui să fie luate drept model de cei cu adevărat pasionaţi de gastronomie. Răzvan Fodor este un profesionist desăvârşit, care face o diferenţă clară între muncă şi distracţie! Campion mondial la glume şi poante pe platoul de filmare.

Ce trebuie să conţină un preparat perfect din punctul tău de vedere?

Cred că un preparat perfect nu trebuie să abunde în ingrediente şi condimente pentru că excesul acestora într-o farfurie poate duce la un dezastru culinar. Pentru mine un „preparat perfect” este un preparat clar, un preparat ce transmite o „poveste”, care să mă satisfacă atât din punct de vedere gust, cât şi vizual!

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md