18:47:52 13.07.2024
Stiri

Românul care îi pregătește pe alții prin joc îți explică ce înseamnă asta

Interviu 31.10.2018 17:40 Vizualizări4438 Autor: Ziarul National


Românul care îi pregătește pe alții prin joc îți explică ce înseamnă asta sursa: google.ro

Equatorial este firma românească care oferă companiilor o alternativă pentru training-urile angajaților. Prin gamificare, procesul de învățare devine dinamic și distractiv.

Dan Berteanu e managing partner Equatorial, o companie de training pentru angajați care și-a dezvoltat produsul principal pe conceptul gamificării. Berteanu şi-a început cariera ca vânzător, întâi de bunuri de larg consum, apoi de produse chimice de întreţinere industrială. Apoi, a trecut la managementul echipelor de vânzări. În 2018, m-am întâlnit cu el ca să vorbim despre training, gamification, dar și ce mai lipsește din România.

Strategia Equatorial este bazată pe conceptul de învățare prin joc (gamificare) și prin vânzarea directă a jocurilor companiei.

În general, învățarea prin joc pare să fie mai eficientă decât cea clasică, deoarece angajatul o va asocia cu activitatea distractivă la care a luat parte – jocul. Astfel, el își va aminti mai repede informațiile asimilate, decât dacă ar fi făcut un training cu materiale prezentate în PowerPoint.

Produsele Equatorial sunt adresate companiilor multinaționale care încurajează dezvoltarea continuă a angajaților, dar și companiilor antreprenoriale românești.

Unul dintre acestea este VRunners, care poate fi personalizat în funcție de compania care îl va cumpăra. Pentru ca jocul să fie eficient și să se plieze pe cerințele clienților, până la oferirea produsului final, compania cumpărătoare trebuie să răspundă la diferite întrebări.

VRunners are la bază un maraton. Pentru a putea avansa în cursă, participanţii trebuie să îndeplinească sarcini şi activităţi din jobul de zi cu zi al angajaţilor. Pe scurt, asta înseamnă gamificare.

De exemplu, cei de la Equatorial trebuie să știe care sunt obiectivele pe care managerul respectiv vrea să le atingă și care sunt caracteristicile pe care angajații ar trebui să le îndeplinească. Totodată, ar trebui să știe care sunt sarcinile zilnice ale angajaților și unde ar vrea ca aceștia să ajungă după joc.

Astfel, jocul final le oferă angajaților tot felul de provocări, prin care aceștia își vor îmbunătăți abilitățile de care au nevoie la locul de muncă. De asemenea, angajații își pot modela personajul după bunul plac.

În urma îndeplinirii provocărilor din joc, angajații primesc monede virtuale cu care își pot cumpăra diverse obiecte sau servicii din magazinul virtual. VRunners este disponibil pe toate platformele, atât iOS, cât și pe Android, pentru a face procesul cât mai accesibil.

Sursa: playtech.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md