22:17:36 24.06.2024
Stiri

Băile de nămol din interiorul unui vulcan - la mare căutare

Știri 16.01.2019 19:03 Vizualizări3911 Autor: Ziarul National
Băile de nămol din interiorul unui vulcan - la mare căutare Sursa: cunoastelumea.ro


El Totumo Mud Volcano este situat în nordul Columbiei, la aproximativ 50 km nord-est de Cartagena. Conul vulcanic de aproximativ 15 metri înălțime este umplut cu nămol și frecventat atât de localnici cât și de turiști în scop terapeutic. Nu se știe cu exactitate cât este adâncimea craterului; cert este că densitatea nămolului îi menține pe oameni mereu la suprafață.

Potrivit legendei locale, cu mult timp în urmă, El Totumo a erupt, aruncând lavă și cenușă în întreaga zonă. Văzând dezastrul creat, preotul local a mers la vulcan și l-a stropit cu apă sfințită, lucru ce ar fi stins vulcanul și a transformat craterul într-unul plin de nămol.

Nămolul este format din particule fine de substanţe minerale şi vegetale care se depun pe fundul unui lac într-un timp îndelungat, ceea ce face ca nămolul să aibă numeroase proprietăţi terapeutice.

Cel mai des nămolul este folosit pentru tratarea unor afecţiuni reumatice, însă acesta are și alte proprietăți de echilibrare a organismului uman. Îmbunătăţeşte circulaţia şi metabolismul, având un impact pozitiv asupra digestiei. Nămolul aplicat pe abdomen pentru 20-30 de minute este un remediu bun pentru toate tipurile de indigestie. Reduce căldura la nivel intestinal şi stimulează peristaltismul. Tocmai de aceea este indicat persoanelor care suferă de constipaţie.

De asemenea, aplicat pe pleoape cu ajutorul unui tifon, nămolul relaxează ochii, mai ales în cazul persoanelor care lucrează mult la computer și contribuie la reducerea cearcănelor, iritaţiilor, mâncărimilor, conjunctivitei alergice. Există studii care susțin că nămolul este eficient în cazul glaucomului.

Și nu în ultimul rând, nămolul este un excelent balsam pentru piele şi păr. Are multe minerale, vitamine şi grăsimi ce calmează și catifelează pielea și dau suplețe părului. Tratează acneea, reduce petele şi alergiile cutanate, ajută la vindecarea rănilor şi cicatricelor. Nămolul are proprietăţi anti-îmbătrânire datorită efectului său extraordinar de regenerare. În timp ce masca din nămol acoperă tenul, pielea se exfoliază şi ţesuturile se tonifică. Împachetarea cu nămol creşte energia în ţesuturi şi astfel pielea arată mai bine.

Sursa: cunoastelumea.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md