22:08:45 17.06.2024
Stiri

BENEFICIILE cartofilor dulci pentru sănătate

Știri 31.12.2018 13:30 Vizualizări2986 Autor: Ziarul National
BENEFICIILE cartofilor dulci pentru sănătate sursa: eva.ro


Oamenii, de-a lungul a mii de ani, au cultivat plantele pe bază de încercări și erori. O cultură care a trecut testul cu brio este Ipomoea batatas, cunoscut sub numele de cartof dulce.

Gustoși și accesibili ca preț, cartofii dulci conțin o combinație de substanțe nutritive, care hrănesc corpul și mintea. Iată ce beneficii pentru sănătate au cartofii dulci!

De ce ar trebui să introduci cartofii dulci în dieta ta?

1. Conțin fibre din abundență pentru digestie

Această legumă cu amidon conține, de fapt, cantități mari de fibre. Această proprietate ajută organismul să elimine deșeurile care se acumulează în colon. Magneziul din cartofii dulci te ajută în mod similar. Pe lângă rolul pe care îl au fibrele în sănătatea mai bună a intestinului, acestea ajută și la reglarea glicemiei și a colesterolului.

2. Sunt o sursă de betacaroten care combate îmbătrânirea și apariția afecțiunilor

Betacarotenul este un antioxidant cu multe beneficii: ameliorează durerea articulară, îmbunătățește vederea, previne anumite forme de cancer și stimulează sistemul imunitar. Este indicat să primești acest nutrient din alimente decât să utilizezi suplimentele de betacaroten.

3. Conțin vitaminele A, C și D pentru rezistență și imunitate

Efectele pozitive ale vitaminei D asupra dinților și oaselor sunt cunoscute. De asemenea, vitamina C are un istoric cunoscut de lupte împotriva infecțiilor. Pe lângă ajutorul dat vederii, vitamina A ajută la suprimarea tulburărilor tractului respirator, cum ar fi răcelile și gripa.

4. Sunt o sursă de fier, care întăresc celulele sanguine

Persoanele care suferă de anemie au un număr redus de celule roșii în sânge. Fără ele, adică fără proteina hemoglobinei pe care o transportă, oxigenul nu se poate mișca eficient de la plămâni la alte țesuturi din organism. Anemia provoacă oboseală, dificultăți de respirație și amețeală. Fierul este elementul care mărește generarea de globule roșii. Cartofii dulci sunt o sursă bogată de fier, care poate elimina anemia.

5. Conțin acid folic important pentru o sarcină sănătoasă

Vorbind despre globulele roșii și despre copii, acidul folic din cartofii dulci este bun pentru fetușii în creștere. Creează tubul neural care se atașează la creier și măduva spinării, împiedicând anencefalia.

6. Fac pielea strălucitoare și părul sănătos

Vitaminele și mineralele din cartofii dulci pot fi, de asemenea, benefice pentru piele și păr. După ce vei adăuga cartofii dulci în dieta ta zilnică, așteaptă-te să vezi o podoabă capilară și o piele mai strălucitoare ca niciodată. De asemenea, poți folosi apa de la fierberea cartofilor dulci ca loțiune tonică. Dar testeaz-o mai întâi pe o suprafață mică, pentru a te asigura că pielea nu are o reacție negativă.

7. Conțin vitamina B6 pentru sănătatea inimii

Conform Harvard School of Public Health, vitamina B6 poate degrada în mod eficient prezența homocisteinei în sistemul cardiovascular.

În acest fel, protejează vasele de sânge și arterele. De fapt, vitamina B6 poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, bolilor cardiovasculare și insuficienței cardiace, potrivit unui studiu publicat de American Heart Association. În plus, potasiul din cartofii dulci ține departe infarctul prin echilibrarea nivelurilor de lichid.

În mod evident, cartofii dulci sunt o opțiune nutrițională puternică. Preparate într-o varietate de moduri, aceste legume sunt tratamente puternice care promovează sănătatea și vitalitatea. Indiferent dacă ai vreo afecțiune sau ești sănătos, poți să adaugi cartofii dulci la dieta ta obișnuită.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md