16:29:56 23.05.2024
Stiri

Aveţi o plantă de aloe în casă? Iată câteva sfaturi cum vă puteți trata cu ea

Știri 10.12.2018 07:30 Vizualizări5340 Autor: Ziarul National
Aveţi o plantă de aloe în casă? Iată câteva sfaturi cum vă puteți trata cu ea sursa: google.ro


Frunzele de aloe de casă (Aloe arborescens) sunt bogate în vitamina C şi microelemente, cercetările ştiinţifice arătând că sucul plantei are o acţiune bactericidă şi antiseptică puternică. Mai puţin cunoscut este faptul că aloe măreşte efectul influenţei plantelor care sunt consumate în acelaşi timp cu sucul său, motiv pentru care în medicina naturistă sunt folosite frecvent preparate complexe, cu mai multe componente.

Pentru preparatele terapeutice din aloe se aleg cele mai groase frunze, cu o lungime de 15 cm, din partea de jos a plantei, care nu sunt mai tinere de trei ani. Planta poate fi introdusă cu succes în tratamentul a numeroase afecţiuni, printre care:

Afecţiuni gastrice – O lingură de frunze de aloe se amestecă cu două linguri de frunze de viță-de-vie, patru linguri de flori de sunătoare şi o lingură de rădăcină de iarbă mare. Peste ele se toarnă un litru de apă clocotită. Se aduce totul până la fierbere şi se lasă pe foc mic, timp de 15 – 20 de minute, şi se lasă la infuzat până la răcire. Se administrează câte 125 ml. de lichid (strecurat) de trei ori pe zi, cu 5 – 10 minute înainte de masă, până la ameliorare.

Afecţiuni ale ficatului şi colecistului – Un pahar de suc de varză murată se amestecă cu două linguri de suc de aloe proaspăt stors. Se administrează câte 150 ml. de preparat, de trei ori pe zi, în cure de 45 – 60 de zile.

Pentru îmbunătăţirea funcţiilor ficatului şi colecistului – Se adaugă câte o lingură de frunze de aloe tocate, frunze de vişine, flori de sunătoare şi rădăcini de urzică în 750 ml. lapte fierbinte. Laptele se aduce până la fierbere şi se ţine pe foc mic timp de 30 – 40 de minute. Se lasă să se răcească, după care se strecoară, iar plantele se storc bine. Se consumă câte patru linguri, de trei ori pe zi, după masă şi înainte de culcare, vreme de 1,5 – 2 luni.

Răceală, tuse – O lămâie se spală şi se taie în bucăţi mici, se amestecă cu 50 gr. miere lichidă şi patru linguri de ceai călduţ de sunătoare. Peste toate ingredientele se adaugă o lingură cu suc de aloe şi se amestecă foarte bine. Se consumă câte o lingură de preparat cu 1 pahar de apă caldă, de trei ori pe zi, în timpul mesei, până la vindecare.

Bronşită – Se desprind patru frunze mari din partea de jos a plantei, se spală, se usucă, după care se rup în bucăţi mici. Peste ele se toarnă o sticlă de vin roşu sec, se lasă la macerat timp de o săptămână, apoi se strecoară. Se consumă câte o lingură de lichid, de trei ori pe zi, după mesele principale, până la terminarea întregii cantităţi. Pentru profilaxie, se consumă după aceeaşi schemă, timp de 10 zile, cu pauză de 10 zile, după care cura se reia încă 10 zile.

Întărirea organismului – Împotriva asteniei de primăvară sau pentru întărirea organismului, se recomandă următorul remediu: Se prepară un amestec din opt linguri de suc de aloe, un pahar cu suc de lămâie, un pahar cu miere de albine şi două pahare de miez de nucă tocat mărunt. Se administrează câte 1-2 linguriţe, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 1- 2 săptămâni.

Hipertensiune, colesterol, afecţiuni cardiace – Una sau două căpăţâni de usturoi se curăţă şi se pisează, iar peste ele se adaugă un pahar de suc de aloe. Se lasă totul la macerat timp de trei zile, apoi se strecoară. Se administrează câte o lingură, de trei ori pe zi, după masă.

Piele ridată şi îmbătrânită – O jumătate de linguriţă de muştar se dizolvă în cinci linguri de ceai din sunătoare, se amestecă cu două linguri suc de aloe şi o linguriţă de unt topit. Amestecul se aplică pe faţă şi pe gât, cu un tampon de vată. Se lasă să acţioneze timp de câteva minute (în funcție de sensibilitatea pielii). Se spală cu apă rece, apoi se aplică o cremă hidratantă. Masca se aplică o dată pe săptămână.

Contraindicaţii: Aloe este contraindicat în cazuri de intoleranţă la produsele de aloe, tumori de diferite etiologii, afecţiuni grave ale ficatului, hemoroizi şi hemoragii uterine.

Sursa: sevedetot.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md