12:57:33 05.02.2023
Stiri

PSIHOLOG // Beneficiile cititului înainte de culcare

Știri 25.01.2019 18:03 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
PSIHOLOG // Beneficiile cititului înainte de culcare Sursa: adevarul.ro


Pentru cei care au probleme cu insomnia, cititul câtorva pagini înainte de culcare poate fi o soluţie foarte eficientă. Efectele benefice ale cititului înainte de culcare sunt multiple.

Cercetătorii de la mai multe universităţi din Marea Britanie au realizat un studiu pentru a verifica dacă nivelul stresului poate fi redus prin lectură şi în special citind înainte de a merge la culcare. Rezultatul studiului făcut pe aproape 300 de subiecţi a fost foarte încurajator: nivelul stresului a scăzut cu până la 70% la cei care au citit cel puţin patru pagini. Aşadar, dacă doriţi să reduceţi nivelul de stres, puteţi citi câteva pagini dintr-o carte ce vă place înainte de culcare.

După cum spune psihologul Laura Pârvulescu: „cititul înainte de somn îmbunătăţeşte memoria. Şi asta deoarece creierul are tendinţa de a reţine pentru mai mult timp ultimele lucruri înregistrate înainte de a adormi. Dacă doriţi să memoraţi mai uşor anumite informaţii, citiţi-le înainte de a merge la culcare şi este posibil să le reţineţi mai uşor sau mai în detaliu”.

Şi tot cititul înainte de somn are un rol important în îmbunătăţirea creativităţii. „Este ca şi cum v-aţi uita la lume prin alţi ochelari de fiecare dată. Începeţi să vedeţi oamenii, problemele, situaţiile cu mai multă deschidere şi din cu totul alte unghiuri. Cititul este o formă de exerciţiu mental”, precizează Laura Pârvulescu

De ce îmbunătăţeşte cititul calitatea somnului? Pentru că, aşa cum declară Laura Pârvulescu: „practic, cititul vă mută gândurile pe un alt plan, ceea ce induce somnul. Probabil aţi observat cât de uşor adorm copiii dacă le citiţi o poveste înainte de culcare. Cititul este una dintre cele mai simple modalităţi de a avea parte de un somn odihnitor”.

Cititul înainte de culcare vă ajută şi să vă concentraţi mai bine, pentru că vă forţează să procesaţi informaţia, fără toate zgomotele cauzate de computer sau telefonul mobil.

Sursa: adevarul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md