22:59:12 28.10.2020
 
Stiri

Guvernul Chicu, SALVAT de PD. Partidul lui Pavel Filip ANULEAZĂ orice fel de consultări pentru formarea unui nou GUVERN și se raliază la poziția lui Igor Dodon

Actualitate 22.06.2020 15:19 Vizualizări3225 Autor: Ziarul National
Guvernul Chicu, SALVAT de PD. Partidul lui Pavel Filip ANULEAZĂ orice fel de consultări pentru formarea unui nou GUVERN și se raliază la poziția lui Igor Dodon


Partidul Democrat (PD) nu este dispus, deocamdată, să poarte discuții cu Platforma „DA” și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în vederea demiterii Guvernului Chicu și învestirea unui nou executiv asumat de formațiunea lui Andrei Năstase.

„PD nu a adoptat, în cadrul forurilor sale statutare, nicio decizie privind demiterea actualului guvern sau instalarea unui guvern nou. Potrivit statutului PD, orice decizie privind iniţierea unor consultări sau constituirea unor alianţe poate fi luată de Biroul Executiv al partidului, Consiliul Politic Naţional al partidului sau Congres”, precizează democrații, care astăzi urmau să se întâlnească la Parlament cu reprezentanții PAS și Platforma „DA”.

Potrivit democraților, dacă există discuţii între unii membri ai PD cu reprezentanţi ai altor partide, acestea nu pot fi calificate drept „consultări pentru formarea unui nou guvern”.

În același context, democrații s-au raliat la poziția anunțată de președintele Igor Dodon vinerea trecută.

„PD este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din Parlament (PAS, PPPDA, PSRM). PD reaminteşte că deputaţii tuturor fracţiunilor parlamentare s-au angajat în Parlament să nu voteze niciodată un guvern alături de traseişti. Mai mult decât atât, PD nu vede nicio posibilitate de dialog cu echipa hoţilor de miliarde, reprezentate în Parlament de grupul Candu şi grupul Şor, şi regretă că anumite forţe politice sunt gata să discute cu aceste două grupări”, se mai arată în declarația PD.

Deputatul Igor Munteanu, unul dintre candidații la funcția de premier, a anunțat la finele săptămânii trecute că astăzi urmau să aibă loc consultări cu PD, în vederea demiterii Guvernului Chicu și învestirea unui nou executiv.

„Luni ne vom întâlni cu PD şi PAS, trebuie să atingem acel consens care să ne garanteze contextul politic. Ne-am întâlnit informal pe platformă parlamentară, nu vom accepta să mergem la diferite evenimente organizate la Preşedinţie, la Condriţa. Am avut discuţii cu PD. Nu este atât de complicat să avem 52 de voturi, când PAS ne va asigura numărul necesar de voturi şi împreună vom avea acordul PD şi „Pro Moldova” de a participa la acest exerciţiu”, a spus Igor Munteanu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Şi liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a declarat același lucru. „Săptămâna viitoare vom avea consultări în trei - PAS, PPDA şi PD. Sper să avem mai multă claritate. Vom primi mai multe răspunsuri de la PD despre posibila viitoare garnitură guvernamentală. Guvernul dat (n.r. Guvernul Chicu) trebuie să plece, şi-a demonstrat incompetenţa, aroganţa. La scurt timp noi trebuie să avem un alt guvern. Întrebarea este alta. Cu cine votăm alt guvern, care trebuie să fie unul pe sprânceană. Deocamdată, ceea ce spun colegii de la PPDA că PAS nu s-a decis este fals. Ei nu au răspuns – cu cine numim un nou guvern, care va fi rolul PD în acest proces – nu avem răspuns la această întrebare”, a spus Igor Grosu.

De partea cealaltă, liderul deja partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, a declarat astăzi că fără voturile formațiunii sale nu poate fi vorba de învestirea unui nou executiv.

„Fără „Pro Moldova”, de astăzi înainte, nu se va realiza nimic ce ține de viața politică din R. Moldova. Și nu mă refer în cazul de față doar la numărul de deputați, ci la expertiza și la experiența pe care o au colegii noștri în diferite domenii. „Pro Moldova” va juca un rol important în viața politică și nu doar. Vom ajunge la discuții în privința creării unei platforme parlamentare pentru răsturnarea acestui guvern și formarea unui executiv, care se va ocupa, cu adevărat, cu administrarea corectă a țării. Discuțiile care au loc acum în Parlament sunt mai mult de pregătire a viitoarelor negocieri pentru schimbarea guvernării. Ne referim, în primul rând, la un program de guvernare. Mai puțin contează culoarea politică a partidelor și mai puțin contează numele premierului sau celor care dețin portofolii de miniștri. Cel mai mult contează programul de guvernare și planul anticriză”, a declarat Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

I. Chicu 22.06.2020 15:49

Filip - alias Nucifer, are mari interese, din acest motiv va trăda oricând cauza Basarabiei..

Ion 22.06.2020 16:15

Locul lui Andrian Candu e la PUSCARIE impreuna cu nanas-sau criminalul Vlad Plahotniuc!

macar 22.06.2020 22:35

Salvator din Gasca plaha-cacandu, Precum e Hotul, plescatul, filip, La salvat pe Hotul chicu I E un caz destul de Interesant ! Si e foarte, si foarte alarmant ! Oare cat Gasca dodon-chicu, A varsat in buzunaru Hotului plescat ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md