09:25:27 20.04.2024
Stiri

Fructele de vară care ÎNTĂRESC imunitatea

Știri 04.07.2015 19:02 Vizualizări2540 Autor: Daniela Hadei
Fructele de vară care ÎNTĂRESC imunitatea biaplant.ro


O alimentaţie adecvată poate stimula sistemul imunitar al organismului, mai ales după perioada sezonului rece când s-a trăit într-o expunere constantă la bacterii şi viruşi de sezon.

Din acest considerent, specialiștii în nutriție recomandă consumul a cât mai multe fructe crude pe toată perioada verii.

Bogate în vitaminele C, B1, B6, antioxidanţi şi acid folic, fier, calciu şi magneziu, minerale care întăresc oasele, căpșunile sunt un adevărat fruct-minune pentru sănătate. Căpşunile sunt uşor digerate şi conţin un număr mic de calorii. Singurul dezavantaj al acestor fructe este că pot fi alergenice, mai ales la persoanele predispuse la alergii, foodstory.ro.

Piersicile furnizează o cantitate importantă de vitamina C şi A, au un conţinut ridicat în zahăr şi prezintă o serie de beneficii pentru sănătate: efect diuretic, laxativ şi detoxifiant, sunt foarte uşor asimilabile, sunt folositoare în afecţiuni pulmonare, infecţii respiratorii sau anemie.

La fel de benefice sunt și caisele, care au un conţinut deosebit de ridicat în betacaroten şi potasiu, care asigură o bună funcţionare a colonului şi reglarea nivelului colesterolului. Caisele sunt bogate şi în magneziu, sodiu, fosfor şi fier, au puternic efect laxativ, curață şi detoxifică ficatul şi întreg sistemul digestiv şi sunt imuno-stimulatoare.

Cireşele şi vișinele sunt fructe bogate în apă, zaharuri, complex de vitamine B (B1, B2, B6), vitamina C, minerale (magneziu, potasiu), lignani, fitoestrogeni şi taninuri. Delicioasele cireşe conţin toate aceste componente nutritive care nu doar ne hrănesc, ci sunt recomandate şi într-o serie de afecţiuni precum constipaţia, litiazele renale şi biliare, reumatism, obezitate, depresie. Conţin fructoză care, fiind lent absorbită de organism, dă senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Benefic pentru sănătate este și pepenele verde. Acesta este bogat în substanţe antioxidante de tip fenolic: flavonoide, carotenoide, triterpenoide. Pepenele este plin de dulceaţă, dar şi de substanţe care combat inflamația (licopenul fiind cel mai bine reprezentat).


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md