11:21:20 28.01.2021
 
Stiri

FOTO EMOȚIONANT // Primul clopoțel pentru viitorii ȘCOLARI, rămași fără ocrotire părintească

Social 19.08.2015 19:03 Vizualizări1985 Autor: Daniela Hadei
 FOTO EMOȚIONANT // Primul clopoțel pentru viitorii ȘCOLARI, rămași fără ocrotire părintească


Mai mulți copilași, viitori școlari rămași fără ocrotire părintească, s-au adunat astăzi în incinta Primăriei Chișinău unde au fost încurajați și felicitați cu ocazia primului lor an școlar ce se apropie.

Micuții, care la 1 septembrie vor merge în clasa I, au sunat din primul lor clopoțel, au recitat poezii și au demonstrat că sunt gata de școală.

Îmbrăcat într-o cămașă albă și pantalonași negri, Bogdănel a recitat frumos o poezie în limba română, chiar dacă vine dintr-o familie vorbitoare de limba rusă.

„Vreau la școală, vreau să învăț tot, dar mai mult îmi place matematica”, ne spune viitorul elev.

Din 2012, băiețelul a rămas fără mamă și tată, iar în scurt timp și fără bunică, cea care îi purta de grijă. În prezent, Bogdănel și surioarele lui, una de 9 și alta de 18 ani, își găsesc toată alinarea în brațele doamnei Agafia, vecina familiei, femeia care le-a devenit o a doua mamă.

„Sunt tutore-bunică. Copiii au fost vecinii mei, îi știu de mici și nu-i dau nimănui. Mai bine mor, dar nu-i dau. De un an și jumătate sunt la mine, căci în 2012 le-au decedat părinții, apoi și bunica, cea care îi îngrijea. I-am luat pe toți trei frați, nu am vrut să-i despart. Nu mai vreau nimic, am tot ce mi-am dorit, sunt foarte bogată pentru faptul că am acești copilași minunați”, ne spune doamna Agafia, în vârstă de 59 de ani.

La prima vedere, Teodor este un copil ca toți ceilalți, dar mai puțin fericit și energic.

Emoționat și foarte rușinat, pe tot parcursul festivității băiețelul a stat cu ochișorii în jos și nu a făcut nicio mișcare, abia spre sfârșit s-a ridicat în picioare și a recitat o poezie și nu una oarecare, dar rugăciunea „Îngerașul meu”.

Deși are o dicție perfectă și a rostit corect fiecare cuvânt, mama băiatului ne-a spus că micuțul suferă de o boală foarte gravă, care îi atacă toate organele interne.

Micuțul și-a petrecut primele luni din viață în stradă, în frig și ploi, iar pe mama biologică nu a mai văzut-o de mult. Copilașul, invalid de gradul II, are acum o nouă viață, una mai bună și mai fericită, într-o familie adevărată.

„Băiețelul avea un an și jumătate când l-am luat acasă, cu toate actele în regulă. Mi s-a spus că este bolnav, dar nu știam că este atât de grav. Abia pe la vârsta de trei anișori l-au diagnosticat cu mastocitoză, o boală foarte rară, care nu se tratează. Această boală îi atacă toate organele interne, scade imunitatea și atacă respirația. În tot este retard, dar va merge la o școală obișnuită, pur și simplu, el reacționează mai încet”, ne spune doamna Rodica. Femeia are doi băieți ai săi și a adoptat doi copilași, pe Teodor și frățiorul lui mai mare. „Am patru băieței, o mică echipă de fotbal”, zâmbește femeia.

Cei 16 copii prezenți astăzi la eveniment au primit mai multe cadouri din partea Primăriei municipiului Chișinău, un ajutor bănesc în valoare de patru mii de lei, dulciuri și au participat la mai multe activități distractive.

La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei municipiului Chișinău, Direcției Generale Educație, Tineret și Sport și Fondului municipal de susținere a populației.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md