21:46:36 29.05.2020
 
Stiri

FOTO // Postul vamal „Sculeni” va fi MODERNIZAT. Acesta va avea 16 piste, iar timpul de așteptare se va diminua

Economie 15.05.2019 12:19 Vizualizări1060 Autor: Ziarul National
FOTO // Postul vamal „Sculeni” va fi MODERNIZAT. Acesta va avea 16 piste, iar timpul de așteptare se va diminua


Post vamal „Sculeni”, care urmează a fi reconstruit în cadrul unui proiect finanțat de UE și co-finanțat de Guvernul R. Moldova, va fi extins cu încă 1,3 hectare și se va întinde pe o suprafață totală de 3,6 hectare. Acesta va avea mai multe piste de control, iar timpul de așteptare va fi mai mic, informează Serviciul Vamal.

Potrivit sursei citate, noul punct vamal va avea 16 piste, comparativ cu opt, câte sunt în prezent. Atât pe sensul de ieșire din țară, cât și pe cel de intrare vor fi câte trei artere pentru autoturisme, câte una pentru autocare și câte una rezervată corpului diplomatic. Pentru autocamioane sunt prevăzute câte trei benzi, dintre care două vor fi destinate deținătorilor statutului AEO.

Noua construcție va include și o clădire administrativă modernă, cu birouri pentru angajații agențiilor de control din post, spații pentru controlul bagajelor călătorilor, precum și încăperi pentru persoanele reținute sau solicitanții de azil. Totodată, clădirea va fi dotată cu rampe de acces și alte utilități necesare pentru persoanele cu dizabilități.

Spații de control vor fi construite și pe teritoriul postului. Acestea vor dispune de toate dotările necesare efectuării unui control vamal calitativ.

Postul va rămâne funcțional pe toată perioada lucrărilor de reabilitare. Astfel, la prima etapă, toate formalitățile de control vor fi concentrate în zona unde se află pistele de pe sensul de intrare în țară și cele pentru autocamioane, urmând a fi construite încă două piste suplimentare. Totodată, instituția va diminua din inconveniențele create de lucrările de reconstrucție, prin darea în exploatare, în luna mai curent, anoii zone de control vamal (ZCV), construită din surse proprii.Aceasta se va afla la circa 200 m distanță de post, fiind prevăzută pentru controlul autocamioanelor.

Postul de frontieră „Sculeni” reprezintă al doilea cel mai traversat punct vamal din republica noastră, înregistrând constant unele dintre cele mai mari valori de trafic, în special, în perioada estivală și a Sărbătorilor Pascale și de iarnă. Potrivit datelor, în asemenea perioade, acesta este traversat zilnic de peste 2.000 de unități de transport, dintre care până la 250 sunt autocamioane.

Postul vamal „Sculeni” urmează a fi extins și modernizat în cadrul proiectului de reabilitare a posturilor de frontieră „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Galați”. Proiectul este implementat în cadrul Programului Operațional Comun România – R. Moldova 2014-2020, finanțat de UE (64,28%) și co-finanțat de Guvernele celor două state (35,72%). Bugetul acestuia este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane de euro sunt destinate R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md