17:52:17 23.02.2020
 
Stiri

Fost ministru: „Șor a vândut contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu 50 de milioane de dolari”

Anticorupție 20.08.2019 16:28 Vizualizări2113 Autor: Ziarul National
Fost ministru: „Șor a vândut contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu 50 de milioane de dolari”
Nathaniel Philip Victor James Rothschild, noul proprietar al „Avia-Invest”


Ilan Șor ar fi vândut contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu 50 de milioane de dolari.

Cel puțin, așa declară fostul ministru și deputat Valeriu Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, acești bani „au trecut neobservați de actuala guvernare, pe alocuri romantică, pe alocuri naivă”.

Acesta îl contrazice pe ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, care a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că „tranzacția din 19 august vine într-un context in care astăzi, statul nu are nicio pârghie legala ca sa influențeze lucrurile care se întâmpla la aeroport”.

„Domnule ministru, nu sunt de acord cu dumneavoastră. În ultimele două luni, de când Ilan Șor este fugit din Republica Moldova și de când sunteți efectiv la guvernare, s-ar fi reușit aplicarea sechestrului sau a altor măsuri de asigurare a acțiunii, astfel încât această tranzacție să fie blocată, iar Aeroportul să fie întors efectiv în gestiunea statului și a cetățenilor. Domnule ministru Brînzan, în ultimele două luni, în calitatea dumneavoastră de responsabil al statului pe acest domeniu, ați depus vreun demers la autoritățile competente ale statului în vederea aplicării sechestrului? Din câte înțelegem nu. Câte alte asemenea tranzacții dubioase cu activele statului se mai desfășoară în aceste zile, sub privirea voastră impasibilă? Deci, pârghii legale sunt, voință nu este”, a concluzionat Valeriu Munteanu.Amintim că Brînzan a mai declarat că rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului ar implica mari costuri.

Compania „Avia-Invest”, care a obținut concesiunea Aeroportului Internațional Chișinău pe o perioadă de 49 de ani, a fost vândută în această săptămână către „NR Investments Ltd”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md