21:04:50 15.04.2024
Stiri

Fost ministru: „Șor a vândut contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu 50 de milioane de dolari”

Anticorupție 20.08.2019 16:28 Vizualizări2893 Autor: Ziarul National
Fost ministru: „Șor a vândut contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu 50 de milioane de dolari”
Nathaniel Philip Victor James Rothschild, noul proprietar al „Avia-Invest”


Ilan Șor ar fi vândut contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău cu 50 de milioane de dolari.

Cel puțin, așa declară fostul ministru și deputat Valeriu Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, acești bani „au trecut neobservați de actuala guvernare, pe alocuri romantică, pe alocuri naivă”.

Acesta îl contrazice pe ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, care a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că „tranzacția din 19 august vine într-un context in care astăzi, statul nu are nicio pârghie legala ca sa influențeze lucrurile care se întâmpla la aeroport”.

„Domnule ministru, nu sunt de acord cu dumneavoastră. În ultimele două luni, de când Ilan Șor este fugit din Republica Moldova și de când sunteți efectiv la guvernare, s-ar fi reușit aplicarea sechestrului sau a altor măsuri de asigurare a acțiunii, astfel încât această tranzacție să fie blocată, iar Aeroportul să fie întors efectiv în gestiunea statului și a cetățenilor. Domnule ministru Brînzan, în ultimele două luni, în calitatea dumneavoastră de responsabil al statului pe acest domeniu, ați depus vreun demers la autoritățile competente ale statului în vederea aplicării sechestrului? Din câte înțelegem nu. Câte alte asemenea tranzacții dubioase cu activele statului se mai desfășoară în aceste zile, sub privirea voastră impasibilă? Deci, pârghii legale sunt, voință nu este”, a concluzionat Valeriu Munteanu.Amintim că Brînzan a mai declarat că rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului ar implica mari costuri.

Compania „Avia-Invest”, care a obținut concesiunea Aeroportului Internațional Chișinău pe o perioadă de 49 de ani, a fost vândută în această săptămână către „NR Investments Ltd”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md