07:05:31 31.03.2023
Stiri

EXPIRĂ ASTĂZI? Fabrica de băuturi alcoolice „KVINT” riscă să se „PRĂBUȘEASCĂ”

Economie 01.05.2015 11:56 Vizualizări1740 Autor: Virginia Nica
EXPIRĂ ASTĂZI? Fabrica de băuturi alcoolice „KVINT” riscă să se „PRĂBUȘEASCĂ” wikimapia.org


Fabrica de băuturi alcoolice „Kvint” din Transnistria rămâne, începând cu luna mai, fără licență de activitate și nu își mai poate exporta producția, anunță Tiraspolul.

Potrivit așa-zisei responsabile de dezvoltarea economiei în stânga Nistrului, Alevtina Slincenko, „Kvint” deținea licență de activitate eliberată în 2005 însă, după ce a expirat în noiembrie, autoritățile de la Chișinău au permis prelungirea acestei cu jumătate de an.

„Au condiționat această prelungire prin înaintarea unor cerințe care sunt conforme pentru acele întreprinderi ce țin de sistemul fiscal din R. Moldova. Întreprinderile noastre nu pot prezenta o astfel de informație”, a declarat Slincenko.

Astfel, administrația ilegală de la Tiraspol anunță că licența fabricii „Kvint” expiră în luna mai și, dacă nu va fi prelungită, agentul economic nu își va mai putea exporta producția. De asemenea, Alevtina Slincenko susține că este o situație care se poate repeta și în cazul altor întreprinderi de peste Nistru.

„Am prezentat în martie această problemă autorităților de la Chișinău, care au declarat că instituția abilitată în acordarea licențelor activează în conformitate cu legislația R. Moldova”, a mai spus Slincenko.

Guvernul separatist de la Tiraspol a vândut, în 2006, fabrica „Kvint” companiei locale „Şeriff”, autorităţile de la Chişinău considerând nelegitime aceste privatizări.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Incursiune în constit...

27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md