10:59:54 10.04.2020
 
Stiri

Expertul Peter White spune CUM REACȚIONEAZĂ străinii la produsele moldovenești

Economie 06.03.2015 14:34 Vizualizări1821 Autor: Virginia Nica
Expertul Peter White spune CUM REACȚIONEAZĂ străinii la produsele moldovenești www.agroconect.md


Expertul american, Peter White, susține că importatorii străini reacționează încurajator și pozitiv, însă producătorii moldoveni încă au probleme în ceea ce ține de asigurarea volumelor solicitate și au neclarități privind logistica.

Specialistul american în relații de piață și coordonatorul echipei de marketing din cadrul proiectului „ACED”, Peter White, a descris, în cadrul unui interviu pentru agroconect.md, cum au reacționat agenții economici străini la produsele moldovenești prezentate în cadrul mai multor evenimente internaționale.

„Expoziția GulFood din Dubai a fost o experiență excelentă pentru producătorii moldoveni, care au putut vedea cu ochii proprii reacția pozitivă a cumpărătorilor la produsele din R. Moldova, în special mere, nuci și miere. Unii cumpărători au făcut imediat comenzi mari pentru aceste produse, ceea ce nu s-a întâmplat la Fruit Logistica în Germania. Însă, în majoritatea cazurilor, moldovenii nu dispuneau de volumele necesare pentru a purcede la vânzări și aveau neclarități în ce privește partea logistică pentru exporturi”, a declarat expertul.

În același timp, el spune că ceea ce a contat foarte mult este reacția la produsele moldovenești și lecția învățată, iar la expoziția World of Perishables în noiembrie, tot în Emiratele Arabe Unite, a fost o reacție foarte încurajatoare a cumpărătorilor din India, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iran, Liban.

„Indiferent unde ne aflăm, reacția oamenilor la gustul produselor Made in Moldova este pur și simplu fantastică – ei afirmă că anume așa și trebuie să fie gustul unui fruct. Interesul pe care l-am observat în Orientul Mijlociu este extraordinar și, cred eu, regiunile la care ar trebui să atragem atenție sunt India și Egipt, piețe pe care le studiem în prezent, precum și zone unde am trimis deja livrări-test cu fructe proaspete - Bangladesh. Noi nu am renunțat la piețele europene, dar avem sentimentul că ele sunt în prezent suprasaturate și sunt inundate cu oferte de fructe la prețuri mici. În aceste circumstanțe, mai bine să ne concentrăm asupra altor piețe în perspectiva apropiată, până situația dată se inversează”, a subliniat Peter White.

Menționăm că proiectul SUA „ACED” a susținut participarea fermierilor autohtoni în 2014 la expozițiile World Food Moscow, ProdExpo, Fruit Logistica, GulFood și World of Perishables, care au ca scop promovarea produselor moldovenești pentru a diversifica piețele, în contextul embargourilor rusești.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.04.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se ascunde Dodon în ...

06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md