05:45:39 19.07.2019
 
Stiri

EDUCAȚIE // De ce copiii de azi sunt plictisiţi, nerăbdători, au puţini prieteni şi cred că li se cuvine totul?

Actualitate 17.09.2017 13:02 Vizualizări3891 Autor: Ziarul National
EDUCAȚIE // De ce copiii de azi sunt plictisiţi, nerăbdători, au puţini prieteni şi cred că li se cuvine totul? sursa: eva.ro

Te-ai întrebat vreodată de ce copiii se simt mereu plictisiţi? Sau de ce au doar câţiva prieteni adevăraţi? Iată câteva motive.

Terapeutul ocupaţional Victoria Prouday spune că sunt câteva motive pentru acest comportament:

Dispun de tehnologie la orice pas

De multe ori, tehnologia acţionează ca un „babysitter gratuit” pentru copiii de astăzi. Dar, în realitate, le modifică sistemele nervoase, atenţia şi capacitatea acestora de a lungi satisfacţia. Tehnologia deconectează copiii de realitate şi îi suprastimulează. Acest lucru face ca toţi copiii să se concentreze mai greu la şcoală şi să se conecteze emoţional cu colegii sau familiile lor.

Ei primesc ce vor atunci când vor

Când spun că le e foame atunci când călătoriţi cu maşina, vă opriţi din condus. Când se plictisesc, iau tableta şi se joacă. Pentru că ei obţin imediat tot ce vor, beneficiile satisfacţiei sunt diminuate. Pe termen lung, acest lucru îi va împiedica să fie capabili să se ocupe chiar şi de cei mai mici factori de stres, ceea ce poate duce la mai multe obstacole mari în viaţă.

Părinţii le permit să îi conducă

Părinţii creează un număr de scuze pentru copiii lor şi le permit să le dicteze care le sunt îndatoririle. Şi apoi îi ascultă, deşi ei ştiu ce e mai bine pentru ei.

Acest lucru le creează mentalitatea că ei trebuie să facă doar ce îşi doresc şi că pot ignora ceea ce nu îşi doresc. Mai târziu, acest lucru va face ca îndeplinirea obiectivelor să fie mult mai dificilă. Ei vor face numai ce vor, în loc de tot ceea ce este necesar pentru ca lucrurile să funcţioneze bine.

Viaţa lor e o continuă distracţie

Părinţii creează o lume falsă de divertisment pentru copiii lor. Ei cred că nu sunt părinţi buni dacă copilul lor nu este complet fericit în fiecare moment. Sunt instruiţi să creadă că cei mici trebuie să se distreze întotdeauna, iar ei să facă munca grea. Acest lucru nu le antrenează creierul pentru a face faţă sarcinilor monotone sau cum să se ocupe de plictiseală.

Interacţiunile lor sociale sunt prea limitate

În ritmul alert în care trăim, le oferim copiilor gadget-uri pentru a-i ţine ocupaţi. Acest obicei schimbă vechea practică de a se juca afară şi cu alţi copii. În consecinţă, abilităţile lor sociale nu se mai dezvoltă cum ar trebui şi le va fi destul de greu să se conecteze cu ceilalţi în condiţii precum școala, orele de dans, fotbal sau chiar şi cu familia lor.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md