23:29:16 22.07.2018
 
Stiri

Dosarul lui Șor, TRANSFERAT la Cahul. Șeful Procuraturii Anticorupție prevede o sentință definitivă până la finele anului

Anticorupție 10.02.2018 14:30 Vizualizări3278 Autor: Ziarul National
Dosarul lui Șor, TRANSFERAT la Cahul. Șeful Procuraturii Anticorupție prevede o sentință definitivă până la finele anului Unimedia

Dosarul în care primarul de Orhei, Ilan Shor, este învinuit de escrocherie şi spălare de bani de la Banca de Economii, care se află la Curtea de Apel Chişinău, va fi strămutat la Cahul.

Decizia a fost luată de către Curtea Supremă de Justiţie, după ce preşedintele instanţei, Ion Pleşca, a cerut acest lucru, transmite trm.md.

Potrivit lui Ion Pleşca, strămutarea cauzei penale este necesară pentru a nu trezi suspiciuni de parţialitate, având în vedere că avocatul lui Ilan Shor este soţul şefei Secretariatului Curţii de Apel Chişinău.

Totodată, majoritatea judecătorilor Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău nu pot participa la examinarea cauzei, pentru că au participat la examinarea dosarului sau în cauzele penale în privinţa fostului premier Vlad Filat şi a ex-deputatului Veaceslav Platon, judecați în baza denunțurilor lui Șor.

Menționăm că Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a declarat recent, într-o emisiune de la „Moldova 1”, că instanța ar putea emite o hotărâre definitivă în dosarul Șor „până la finele acestui an”.

Ilan Șor a fost condamnat în vara anului trecut la șapte ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pentru că ar fi spălat cinci miliarde de lei din cele trei bănci implicate în jaful bancar. Cu toate acestea, Ilan Șor nu e la pușcărie, iar dosarul său din prima intanță a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Dragos 10.02.2018 15:40

Ce canta moldovenii la parastasul justitiei tarii? "Vesnica pomenire dreptate, justitie, UE, KROLL etc". Ce canta Nasul Cosa Nostra Plahoit cocainatorul al carui acolit si interpus este SORican? "Mai am un singur SOR..."

Dragos 10.02.2018 15:39

Ce canta moldovenii la parastasul tarii? "Vesnica pomenire dreptate, UE, KROLL etc". Ce canta Nasul Cosa Nostra Plahoit cocainatorul al carui acolit si interpus este SORican? "Ma am un singur SOR..."

Dragos 10.02.2018 17:29

Pe drumeagul din Cahul, vine Plaha cel nebun, cu-n pistol si-un manifest: "Sor e hotul cel onest! Caci hotia, cahulane, are toane si butoane".

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md