11:28:18 03.12.2021
Stiri

DOC // Răsturnare de situație în privința ALEGERILOR pentru șefia FMF - Leonid Oleinicenco ar pute fi EXCLUS din cursă. „Pregătim o adresare către UEFA. E nevoie de un Congres EXTRAORDINAR, iar după asta vor dispărea doritorii de a CAPTURA FMF”

Actualitate 05.01.2021 08:01 Vizualizări3910 Autor: Ziarul National
DOC // Răsturnare de situație în privința ALEGERILOR pentru șefia FMF - Leonid Oleinicenco ar pute fi EXCLUS din cursă. „Pregătim o adresare către UEFA. E nevoie de un Congres EXTRAORDINAR, iar după asta vor dispărea doritorii de a CAPTURA FMF” FMF


Președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco, ar fi fost ales în fruntea instituției cu încălcarea statutului, iar acum, la peste un an și jumătate distanță, acesta, la fel, nu ar întruni toate condițiile pentru a pretinde la un mandat de patru ani. În cazul în care va candida, atunci rezultatele scrutinului vor fi atacate în instanța de judecată, a declarat fostul fundaș al echipei naționale, Radu Rebeja.

Potrivit lui Rebeja, contabilul Leonid Oleinicenco nu are dreptul să candideze, deoarece, potrivit Statutului FMF, „nu a activat în domeniul fotbalistic în cadrul FMF sau al unui membru afiliat FMF cel puțin în ultimii trei ani (consecutiv) în funcție de conducere (președinte, secretar general, vicepreședinte, membru al Comitetului Executiv sau funcții similare acestora ca și competență”.

Citește și: Alegeri cu UN SINGUR candidat la FMF? Președintele FMF și oamenii săi, acuzați că ar institui DICTATURA. „Frica este mare. Acești conducători își doresc desfășurarea CONGRESULUI după placul lor, fără să apară vreun contracandidat”

„Persoana ce dorește să candideze trebuie să fie membru al conducerii FMF pe parcursul a cel puțin trei ani sau să fie conducătorul unui membru afiliat pe parcursul a cel puțin trei ani. Iată aici e miracolul cel mare. Leonid Oleinicenco a reușit să colecteze peste 100 de înaintări (din 118 posibile n.r.), dar nu întrunește principala condiție din Statutul FMF. El nu e conducător de cel puțin trei ani. El lucrează în FMF de peste 10 ani, dar a exercitat funcția de contabil-șef. E președinte de peste un an și jumătate. El încă în 2019 a fost ales cu încălcări. Nu a întrunit condițiile statutare. A fost încălcat statutul. Posibil atunci nu era cazul de contestat în instanță, pentru că nu s-a găsit nicio persoană care să candideze după demisia lui Pavel Ciobanu. A mers trenul cum a mers. De data această chiar nu văd cum ar putea dribla această condiție esențială. Poți să fii înaintat și de 118 delegați, dar dacă nu cunoști domeniul… Aici e și răspunsul de ce candidez. Pentru că lucrurile merg prost. Plecarea lui Pavel Ciobanu a pornit și procesul de degradare a fotbalului moldovenesc”, a declarat Rebeja, în cadrul unei emisiuni moderate de fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

Rebeja, care intenționează să candideze la șefia FMF, admite că Oleinicenco, ajutat de colaboratorii săi fideli, va încerca să schimbe Statutul FMF, adică să schimbe regulile jocului în timpul jocului.

„Intenționează el să candideze fără să întrunească condițiile statutare... Unica modalitate e schimbarea Statului FMF. Dacă dânșii își doresc să modifice acest document pentru o persoană anume… Eu cred că ei pot să o facă, dar asta vorbește despre metodele aplicate și dorința de a rămâne la conducere cu orice preț, prin orice metode. Posibil că dumnealui este un foarte bun contabil, dar aici e vorba despre fotbal”, a precizat Rebeja.

Citește și: VIDEO // Fostul președinte CEC se declară ȘOCAT de modalitatea alegerii șefului FMF. „Este ca în Coreea de Nord. Din ce spuneți, am văzut și elemente de trafic de influență, și de utilizare a resurselor administrative. Nu e deloc FAIR PLAY”

Iurie Ciocan a rămas surprins de bătăliile de culise pentru șefia FMF. „Deci, spuneți că actualul președinte a fost ales, chiar dacă nu era eligibil pentru această funcție. Mai mult, acum din nou candidează în lipsa criteriilor de eligibilitate. Dacă e așa cum spuneți, atunci FMF e condusă de o persoană care nu întrunește condițiile fișei de post. Asta nu mi se pare corect. Cred că în fruntea FMF trebuie să fie persoane notorii, somități în domeniul fotbalului, persoane recunoscute internațional”.

În același context, Rebeja a menționat că membrii afiliați sunt considerați buni doar pentru a „deservi oficiul central al FMF”.

Citește și: VIDEO // Fotbalul moldovenesc, măcinat de CORUPȚIE, incompetență și DICTATURĂ. „FMF s-a transformat într-un SRL. Cei care nu sunt LOIALI conducerii sunt excluși. Nu FURAȚI viitorul fotbalului moldovenesc”

„Dar asta e incorect. Bugetul FMF este pentru a ajuta membrii afiliați din teritoriu. Acolo sunt rezervele noastre pentru dezvoltarea fotbalului. Dacă Statutul FMF va fi adus în cadrul legal, recomandărilor FIFA și UEFA, atunci nu vor mai fi aceste interese meschine. Dacă un conducător va fi ales prin vot secret, atunci acest conducător va avea interesul să muncească cât mai mult prin teritoriu pentru a colecta aceste înaintări, pentru ca membrii afiliați să-i încredințeze încă un mandat.

Tu poți să introduci în statut diferite șmecherii, dar când ieși pe teren nu te ajută nimic, nici statutul, nici regulamentul. Pe teren ești tu minge și terenul. Dar ei încearcă să ducă fotbalul sub masă. Un conducător puternic încearcă să aducă lângă el oameni puternici, profesioniști, oameni care știu domeniul. Dacă vrei să conduci și să-ți creezi o echipă care te va ajuta să te menții la putere, atunci mergi pe altă cale”, l-a îndemnat Rebeja pe Oleinicenco.

Citește și: DOC // Actualul președinte al FMF s-a INSPIRAT de la Dodon? Membrii afiliați ai FMF ar fi OBLIGAȚI să semneze o scrisoare ELOGIOASĂ la adresa lui Oleinicenco. „Oamenii sunt avertizați că vor fi privați de finanțare sau demiși din funcție”

Chiar dacă încă nu poate fi considerat candidat la funcția de președinte al FMF, fostul căpitan al echipei naționale dă asigurări că va fi în sala unde se va desfășura Congresul FMF.

„Eu voi merge până la sfârșit, inclusiv cu susținerea juriștilor, cu susținerea oamenilor de fotbal. Eu îmi doresc să fac dreptate, vreau să întorc fotbalul oamenilor. Fotbalul moldovenesc nu trebuie să mai aparțină unui grup de oameni, unui conducător sau cineva care stă în spatele său. Membri afiliați trebuie să decidă singuri, să aibă un cuvânt de spus, să aibă posibilitatea de a critica FMF. Apropo, membrii afiliați, conform statutului, nu au voie să critice FMF. Eu nu vreau să facem pași în direcția Coreii de Nord. Noi suntem diferiți, iar vectorul de dezvoltare al R. Moldova e altul. Sper că în fotbalul nostru va fi regulă, iar membri afiliați vor avea posibilitatea să se exprime liber, fără teamă. Noi pregătim o adresare la UEFA. Vom solicita observatori internaționali, care vor putea să se expună în privința diferitor proceduri (votul la vedere și nu cel secret n.r.). Noi suntem partenerii UEFA și FIFA.

Citește și: Actuala conducere a FMF pregătește FRAUDAREA alegerilor pentru șefia instituției? Rebeja: „Excluderea masivă a membrilor cu drept de VOT INCOMOZI, cu o lună înainte de Congresul FMF, reprezintă un abuz”

Eu vă dau asigurări că, după acest Congres din ianuarie, urmează să fie organizat un Congres extraordinar. Urmează să facem modificări la Statutul FMF. Trebuie să revenim în cadrul legal și să ne apucăm de lucru. Acesta e unica soluție pe care o văd. În cazul acesta vor dispărea doritorii de a captura FMF, pentru că actul principal, statutul FMF, nu va permite așa ceva”, a conchis Radu Rebeja.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md