12:01:50 03.12.2021
Stiri

DOC // Președintele FMF, somat să-și prezinte DEMISIA de onoare: „Organele și oficialii FMF trebuie să respecte prevederile Statutului, regulamentelor, directivelor, dar și deciziile FIFA și UEFA”

Actualitate 04.02.2021 11:47 Vizualizări2696 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele FMF, somat să-și prezinte DEMISIA de onoare: „Organele și oficialii FMF trebuie să respecte prevederile Statutului, regulamentelor, directivelor, dar și deciziile FIFA și UEFA”


Fostul căpitan al echipei naționale, Radu Rebeja, care a fost împiedicat să participe la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), îi cere lui Leonid Oleinicenco demisia de onoare, deoarece ar fi fost ales cu încălcarea prevederilor Statutului FMF, documentul de bază de care se conduce forul moldovenesc de fotbal.

Într-o scrisoare adresată oamenilor de fotbal din R. Moldova, jucătorul cu cele mai multe selecții la echipa națională a relatat despre toate încălcările admise de Comisia pentru desfășurarea alegerilor pentru șefia FMF.

Potrivit documentului, pentru funcția de președinte poate candida o persoană care a activat în domeniul fotbalistic în cadru FMF sau al unui membru afiliat la FMF cel puțin în ultimii trei ani consecutivi. Candidatul trebuie să fi deținut o funcție de conducere - președinte, secretar general, vicepreședinte, membru al Comitetului Executiv sau funcție similară acestora ca și competență. „Funcția de director executiv, care a fost deținută anterior de Leonid Oleinicenco, nu este o funcție de conducere conform prevederile statutare ale FMF”, argumentează Rebeja.

În același context, Rebeja subliniază că președintele federației poate delega atribuțiile sale numai unui vicepreședinte sau unui membru al Comitetului Executiv și în niciun caz directorului executiv. „Domnul Oleinicenco nu a deținut funcția de vicepreședinte sau membru al Comitetului Executiv, astfel, nici nu putea avea competențe de conducere”, spune fostul internațional.

Astfel, deputatul Rebeja consideră că Leonid Oleinicenco a fost ales ilegal în funcția de președinte. Mai mult, acesta crede Oleinicenco a fost cel care a insistat că doar dânsul să fie înregistrat în cursa electorală. „Așa-zisele alegeri s-au desfășurat cu ușile închise și fără prezenta reprezentanților mass-media… Astfel de acțiuni sunt contrar principiilor de transparență. Demnitate, Fair Play, curaj și respect sunt principiile de baza în fotbal”, a conchis Rebeja.

De menționat că Radu Rebeja a acționat în judecată FMF, pentru că l-ar fi înregistrat ilegal în cursa electorală pe Leonid Oleinicenco. Rebeja a solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, anularea deciziei Comisiei responsabile de organizarea și desfășurarea celui dea-l XIX-lea Congres al FMF de dare de seamă și alegerea organelor de conducere, ce ține de înregistrarea oficială a lui Leonid Oleinicenco în calitate de candidat.

Citește și: VIDEO // Oleinicenco ar putea fi nevoit să PLECE. Alegerile pentru șefia FMF se mută în INSTANȚA DE JUDECATĂ

De asemenea, reclamantul cere ca pârâtul, FMF, să fie obligată să prezinte copia certificată a Deciziei din 23 decembrie 2020 prin care a decis înregistrarea oficială a lui Leonid Oleinicenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md