07:50:47 08.12.2021
Stiri

Salariul FABULOS de 40 000 de lei pentru un funcționar de la FMF: „Ofițerul de presă al FMF primește LUNAR 40 000 de lei. Academia noastră de fotbal, care are peste 300 de copii și 14 antrenori, primește tot atâția bani într-un an”

Actualitate 19.01.2021 08:00 Vizualizări2238 Autor: Ziarul National
Salariul FABULOS de 40 000 de lei pentru un funcționar de la FMF: „Ofițerul de presă al FMF primește LUNAR 40 000 de lei. Academia noastră de fotbal, care are peste 300 de copii și 14 antrenori, primește tot atâția bani într-un an”


Fotbalul moldovenesc este la pământ, echipa noastră națională este pe locul 177 în clasamentul FIFA, însă angajații Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) și-ar fi stabilit salarii ca în Occident. Ofițerul de presă al FMF ar avea un salariu de 40 000 de mii de lei, bugetul alocat pentru un an unei academii de fotbal cu 300 de copii, acuză fondatorul Asociației Obștești „Academia Viitorul”, Grigore Țipordei.

Potrivit lui Țipordei, FMF ar acorda foarte puțină atenție fotbalului de copii și juniori, iar din acest motiv nivelul campionatului intern, dar mai ales rezultatele selecționatelor R. Moldova, sunt destul de modeste.

Citește și: VIDEO // Alegeri cu un SINGUR candidat la șefia FMF. Comisia de concurs, formată exclusiv din subalternii lui Oleinicenco, NU au admis candidatura lui Rebeja: „Vom acționa în judecată decizia. Asta demonstrează că FRICA lor e mare”

„FMF trebuie să acorde o mai mare atenție fotbalului de copii și juniori. Peste 30% din bugetul de peste 10 milioane de euro anual al FMF sunt alocate pentru întreținerea bazelor materiale. În 2020, aceste baze practic nici nu au fost folosite din cauza pandemiei. Pentru fotbalul de copii și juniori se alocă doar 5% din bugetul total. Insist, indiferent de cine va conduce FMF, să fie creat un algoritm care să stabilească prioritățile sub forma 60-30-10 la sută. Astfel, 60% din bugetul FMF să fie alocat pentru susținerea tuturor cluburilor din R. Moldova. E vorba de cluburile pentru copii și juniori, dar și echipele mari. Totodată, 30% să fie stabilite pentru selecționate și 10% pentru întreținerea efectivului FMF, precum și obiectivele de infrastructură. O parte din aceste obiective de infrastructură urmează să treacă la autogestiune și să producă bani”, a precizat Țipordei, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: VIDEO // Fostul președinte CEC se declară ȘOCAT de modalitatea alegerii șefului FMF. „Este ca în Coreea de Nord. Din ce spuneți, am văzut și elemente de trafic de influență, și de utilizare a resurselor administrative. Nu e deloc FAIR PLAY”

Susținătorul lui Radu Rebeja nu-și explică cum pot fi irosiți banii de la UEFA și FIFA în felul cum o fac actualii conducători ai forului moldovenesc de fotbal.

Citește și: Leonid Oleinicenco este acuzat că a adus POLITICUL în FMF și-i face campanie lui Dodon pe banii UEFA și FIFA. Țîcu: „PSRM practic a pus mâna pe fotbalul moldovenesc. Nu mai putem tolera asemenea DEZMĂȚ”

„Noi avem nevoie de infrastructură sportivă, de inventar sportiv, de cadre pregătite, însă mijloacele bănești sunt distribuite… De exemplu, ofițerul de presă al FMF primește lunar în jur de 40 000 de lei. Academia fondată de mine, care pregătește 300 de copii, primește anual de la FMF cât salariul pe o lună al ofițerului de presă. Adică un om care promovează mesajele FMF primește într-o lună tot atât cât primesc într-un an 14 antrenori și 300 de copii ai „Academiei Viitorul”. Mi se pare că distribuția este disproporțională și arată clar care sunt prioritățile FMF. Pentru echipa pe care o reprezint cea mai mare prioritate e fotbalul de copii și juniori și selecționatele. Un alt proiect al nostru este crearea Academiei naționale de fotbal, care ar asigura continuitatea și numărul necesar de copii pentru selecția și completarea loturilor naționale. De asemenea, ne propunem crearea infrastructurii care să asigure necesarul de activități atât în perioada caldă a anului cât și în cea rece”, a punctat Țipordei, în cadrul unei conferințe de presă comune a reprezentanților echipei lui Radu Rebeja.

Citește și: VIDEO // Oleinicenco, PROTEJAT de socialiști. Fostul internațional Testemițanu a fost UMILIT în ultimul hal de Lebedinschi, după ce a spus că oficialii FMF sunt cei care CUREAZĂ meciurile trucate în Moldova. „Eu vreau să spun ADEVĂRUL…”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md