20:55:34 22.10.2020
 
Stiri

DECIS // Primăriile din R. Moldova vor putea fi FINANȚATE direct de la bugetele locale din România sau din fondurile europene destinate primăriilor din dreapta Prutului

Știri 12.12.2018 12:00 Vizualizări7040 Autor: Ziarul National
DECIS // Primăriile din R. Moldova vor putea fi FINANȚATE direct de la bugetele locale din România sau din fondurile europene destinate primăriilor din dreapta Prutului


Primăriile din R. Moldova, care au semnat acorduri de înfrățire localitățile din România, vor putea beneficia de finanțare de la bugetele locale ale acestora sau din fondurile europene destinate administrației publice locale de peste Prut.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul pentru promulgarea legii privind finanțele publice locale, care prevede și aprobarea finanțării de către autoritățile locale din România a unor proiecte propuse de autoritățile locale din R. Moldova, în baza înfrățirilor, informează infoprut.ro.

„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din R. Moldova şi Serbia în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru Obiective de investiţii ale unităţilor administrativ – teritoriale din R. Moldova şi Serbia”, prevede actul normativ.

De la începutul acestui an, peste 160 de localităţi din R. Moldova au semnat acorduri de înfrăţire cu localităţi din România. În total, numărul acestora ar depăși cifra 500.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vasile Stroiu 12.12.2018 13:26

Anume așa, pas cu pas, se face Unirea reală a Republicii Moldova cu România în beneficiul cetățeanului, votul căruia la referendul respectiv, va legifera Unirea.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md