17:39:59 19.05.2024
Stiri

„Proeuropeanul” Ion Ceban vrea PACE cu GUVERNAREA și o laudă pe Maia Sandu. Se IMPLICĂ în organizarea reuniunii Comunității Politice Europene, la care urmează să participe 47 de președinți și șefi de guverne din UE: „Să ne UNIM eforturile”

Actualitate 16.01.2023 11:35 Vizualizări2610 Autor: Ziarul National
„Proeuropeanul” Ion Ceban vrea PACE cu GUVERNAREA și o laudă pe Maia Sandu. Se IMPLICĂ în organizarea reuniunii Comunității Politice Europene, la care urmează să participe 47 de președinți și șefi de guverne din UE: „Să ne UNIM eforturile” stiri.md


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, care de curând s-a declarat „proeuropean”, susține că este gata să se implice în organizarea reuniunii Comunității Politice Europene, la care urmează să participe, pe 1 iunie curent, 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene.

Ceban spune că municipiul Chișinău trebuie să arate impecabil, pentru ca toți conducătorii statelor UE să aibă o impresie bună despre R. Moldova, stat candidat la aderare.

Citește și: Cei 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene sunt așteptați pe 1 iunie 2023 la Chișinău: Invitațiile la Reuniunea Comunității Politice Europene, organizată în R. Moldova, au fost trimise

„O să fi transmise în această săptămână și demersuri pentru a fi pregătit municipiul Chișinău de organizarea Consiliului UE (de fapt e vorba de reuniunea Comunității Politice Europene n.r.) ce va avea loc în R. Moldova pe 1 iunie. Ar fi bine ca împreună cu Guvernul să ne îngrijim ca de la Aeroport și până la destinație, acolo unde vor ajunge oaspeții de rang înalt, să avem amenajate zonele, să fie cât se poate de bine organizat totul. Suntem gata să depunem toate eforturile ca pe partea de infrastructură, logistică, alte componente importante, oaspeții să se simtă ca la ei acasă și să aibă impresii pozitive despre toți noi, despre R. Moldova, despre Chișinău. Vom trimite demersul către Guvern, pentru a ne unim eforturile, pentru a interveni în organizarea și desfășurarea evenimentului pe partea de logistică, de infrastructură, începând de la trafic, drum, trotuare, zone, tot ce este necesar”, a declarat astăzi Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

Citește și: FOTO // Omul lui Dodon a devenit peste noapte PROEUROPEAN și îi învață și pe reprezentanții partidelor de dreapta cât de importantă e integrarea în UE. Cine face parte din echipa MAN a lui Ion Ceban și cine va fi candidatul la PREZIDENȚIALE

Mai mult, Ceban a felicitat reprezentanții puterii, în frunte cu Maia Sandu, pentru că au reușit să obțină dreptul de a găzdui acest for internațional.

Citește și: DECLARAȚIE // „Ivan Ceban a primit verde de la Moscova să intre în etapa a doua a proiectului său politic. Îi adresez o PROVOCARE lui Ceban, dacă vrea să demonstreze că s-a rupt de Moscova”

„Este pentru prima dată pentru R. Moldova și în premieră pentru regiune când are loc un astfel de for internațional. Felicit autoritățile centrale pentru asta, dar și cetățenii R. Moldova. Vreau să le mulțumesc partenerilor de dezvoltare pentru finanțarea pe care o avem”, a adăugat Ion Ceban.

Citește și: Ion Ceban, DESFIINȚAT de Igor Dodon. „Astfel de politicieni INSTABILI nu au nicio șansă să obțină rezultate. Până acum spunea că e „limba moldovenească”, iar acum zice că e limba ROMÂNĂ și optează pentru integrarea europeană…”

De menționat că, până nu demult, Ion Ceban a fost principalul aliat al socialistului Igor Dodon și un promotor activ al apropierii R. Moldova de Rusia. Totuși, la finele anului trecut, Ion Ceban a lansat oficial Mișcarea Alternativa Națională și s-a declarat „proeuropean”. Drept urmare, Ceban a fost criticat dur de fostul său șef Dodon pentru lipsa de consecvență.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md