06:54:30 24.05.2024
Stiri

De ce copiii BOGAȚI folosesc Instagram și cei SĂRACI Facebook

Știri 20.08.2018 14:19 Vizualizări2829 Autor: Ziarul National
De ce copiii BOGAȚI folosesc Instagram și cei SĂRACI Facebook Sursa: playtech.ro


Analiștii și specialiștii care urmăresc evoluția trendurilor au spus că adolescenții părăsesc Facebook, în favoarea Instagram, Snapchat și YouTube, lucru care este adevărat doar pentru o anumită categorie de tineri.

Potrivit Pew Research Center, ponderea adolescenților care utilizează Facebook a scăzut cu 20% pe parcursul a trei ani. Acum, doar aproximativ jumătate din adolescenții americani utilizează Facebook, comparativ cu două treimi din adulți.

Cu toate acestea, încă sunt tineri care aleg Facebook, iar majoritatea dintre aceștia provin dintr-o anumită categorie socială – copiii din familii mai sărace.

Aceștia raportau în urmă cu trei ani, potrivit Pew Research Center, că utilizează mai rar Instagram și Snapchat. Și nu este atât de greu să speculezi de ce. Instagram era cunoscută ca platforma pe care copiii bogați se lăudau cu avioanele lor private și vacanțele exotice.

Între timp, Instagram a crescut în popularitate, odată cu accesul la smartphone și date mobile, însă datele au rămas cam la fel, iar Instagram este folosită în continuare de adolescenții mai înstăriți.

Pe de altă parte, copiii care provin din familii mai sărace utilizează mai des Facebook. Una dintre explicații ar fi că familiile mai sărace se mută mai des, iar copiii acestora aleg să păstreze legătura cu prietenii lor prin intermediul Facebook. Același lucru se întâmplă și în cazul asistenței maternale.

Facebook îndeplinește încă rolul de platformă universală care leagă adolescenții de adulți și de persoanele care nu sunt prezente în viața lor de zi cu zi. Astfel, în momentul în care viața unui copil este tranzitorie, Facebook devine unealta care îl conectează cu frații, mătușile și unchii.

De asemenea, Facebook conectează și familiile dezbinate. Copiii imigranților vor crește, probabil, în familii cu venituri mai mici și vor dori să păstreze legătura cu celelalte rude aflate la distanțe mari. (Facebook a fost una dintre cele mai utilizate aplicații de refugiați în timpul crizei migrației din Europa).

Sursa: playtech.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md