23:19:24 23.06.2024
Stiri

Cum comentează Guvernul de la Chișinău declarațiile Facebook: „Nu verificăm activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților”

Politică 14.02.2019 19:52 Vizualizări2086 Autor: Ziarul National
Cum comentează Guvernul de la Chișinău declarațiile Facebook: „Nu verificăm activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților”


Guvernul de la Chișinău susține că salută inițiativa de luptă cu fenomenul dezinformării, doar că instituția nu poartă răspunderea față de informația distribuită de angajați de pe conturile lor personale. Acest răspuns a fost oferit în contextul declarațiilor responsabililor Companiei Facebook, care afirmă că angajați din Executiv ar fi fost implicați în diseminarea informațiilor false de pe conturi și pagini obscure.

„În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituțiilor publice, precizăm că din bugetul de stat sunt plătiți peste 200 de mii de angajați, iar Guvernul R. Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi. Mai mult, aceștia au diverse opțiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze granița dintre lupta cu fenomenul fake news și garantarea libertății de exprimare a cetățenilor. De aceea, în scopul combaterii fenomenului de fake news vom solicita informații suplimentare de la compania Facebook”, se arată într-un răspuns al Serviciului de Presă al Guvernului, oferit portalului stopfals.md.

Compania Facebook a anunțat, într-un comunicat de presă, că a șters 128 de pagini, 28 de conturi, dar și opt conturi de pe Instagram care erau gestionate în R. Moldova „neautentic și coordonat”. Potrivit Facebook, administratorii paginilor și ai profilurilor vizate clonau conturi autentice pentru a induce în eroare opinia publică. „Deși oamenii din spatele acestei activități au încercat să-și ascundă identitatea, analiza noastră manuală a constatat că o parte din această activitate a fost legată de angajații Guvernului moldovean”, se arată în comunicatul Facebook.

„Ținând cont de alegerile care se apropie în R. Moldova, am decis să anunțăm despre acțiunile pe care le-am întreprins și faptele pe care le știm în prezent”, cităm din același comunicat.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md