03:45:03 13.06.2024
Stiri

Cine sunt responsabilii pentru MILIARDUL furat în viziunea lui Urecheanu: „Ei trebuie trași la RĂSPUNDERE”

Politică 11.07.2015 09:00 Vizualizări2835 Autor: Ziarul National
Cine sunt responsabilii pentru MILIARDUL furat în viziunea lui Urecheanu: „Ei trebuie trași la RĂSPUNDERE”


Serafim Urecheanu spune că a studiat cu atenție raportul efectuat de compania „Kroll”, precum și cele realizate de „unul dintre actualii membri ai Guvernului” în cazul Băncii de Economii. Președintele Curții de Conturi e nemulțumit că, atunci când urmează să se spună unde totuși sunt banii furați, se evită acest subiect.

„Nu știu dacă a plecat miliardul din țară. Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a declarat că miliardul a început să vină. El știe cum a plecat acest miliard. Numai de la diferența de curs valutar BNM a câștigat în jur de 900 de milioane de lei. Cine a furat și cum a furat se poate de observat în rapoartele de audit făcute. În raportul „Kroll” sunt lucruri interesante, însă nu e spus totul până la capăt”, a spus Urecheanu în cadrul unei emisiuni televizate de la Tv7.

COINCIDENȚE SURPRINZĂTOARE în cazul off-SHOR-urilor implicate în furtul de la BEM

În același context, Urecheanu a declarat că „nu va arăta cu degetul” că unul sau altul e hoț, așa cum procedează Vladimir Voronin și Mihai Ghimpu. „Cei care au arătat cu degetul au dus la tensionarea situației din domeniul financiar-bancar. În opinia mea, primul responsabil ar fi guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu. El e cel responsabil de ce se întâmplă în domeniul financiar-bancar”, a acuzat el.

Raportul „Kroll” // UNDE sunt astăzi banii de la BEM, Banca Socială și Unibank

Al doilea responsabil de acest furt ar fi fostul premier Iurie Leancă. „Dacă Leancă era un premier responsabil, atunci nu semna acea hotărâre de Guvern prin care se acordau bani la BEM. Odată ce semnase acea garanție, trebuia să verifice toate riscurile. Și guvernatorul BNM trebuia să intervină atunci, dar nu a făcut-o. Anume cei doi trebuie de tras la răspundere pentru ce s-a întâmplat”, a conchis Urechean.

Lucinschi explică cum a DEVENIT ACȚIONAR la „Unibank” și în ce relații e cu Shor. „Eram ca un TATĂ pentru el”

De asemenea, președintele CC nu înțelege alegătorii care l-au votat în funcția de primar de Orhei pe Ilan Șor, persoană care e bănuită de implicarea în schemele de fraudare de la BEM, Unibank și Banca Socială. „Subiectul principal antrenat în furtul acestui miliard a fost ales primar la Orhei. Altul, care a trecut o dată prin Bălți, este ales în fruntea municipiului. Sper că alegătorii să aibă folos de pe urma alegerii acestor oameni, dar eu îi știu pe ambii ce pot”, s-a arătat dezamăgit Serafim Urecheanu.

Ce spune Dorin Drăguțanu despre RECUPERAREA MILIARDELOR de lei deturnate din cele trei bănci


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md