05:49:52 14.07.2024
Stiri

Cine dintre candidații OPOZIȚIEI la prezidențiale l-ar desemna pe Vlad Plahotniuc în funcția de PREMIER

Politică 09.09.2016 16:30 Vizualizări3058 Autor: Ziarul National
Cine dintre candidații OPOZIȚIEI la prezidențiale l-ar desemna pe Vlad Plahotniuc în funcția de PREMIER


Fostul viceministru de Externe, ambasadorul Andrei Popov, este de părere că în această campanie electorală oamenii trebuie să judece minuțios cine-s candidații reali ai opoziției, candidații fictivi și cei ai puterii. Așa-zișii candidați ai opoziției, Iurie Leancă și Igor Dodon, nu se vor răfui cu actuala putere, în cazul în care ajung în funcția de președinte, dar chiar ar putea să-l desemneze pe Vlad Plahotniuc în calitate de premier, zice el.

Popov a explicat de ce fostul său coleg, Iurie Leancă, nu poate fi numit candidat al opoziției în aceste alegeri. „Mi-a fost coleg la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și îmi este dificil să vorbesc despre asta. Dacă nu am crezut acum ceva timp în proiectul său politic, atunci am crezut în domnul Leancă. Dânsul a avut un rating foarte ridicat, fiind liderul opoziției acum un an. Maia Sandu și Andrei Năstase erau foarte departe de el. Totuși, el a pierdut totul în ultimele șase luni. El niciodată nu a fost critic la adresa fărădelegilor din societate. Nu s-a referit nici la decizia Curții de Apel Bălți, nu a spus că judecătorii sunt controlați de putere. El a preferat să-i critice pe Maia Sandu, Andrei Năstase sau Igor Dodon, care nu sunt reprezentanții puterii”, a declarat fostul ambasador la Viena în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

Acesta a mai adus un exemplu care ar demonstra că Leancă face jocul puterii: „Cum poți să fii candidatul opoziției, dacă oponenții tăi, cei pe care îi critici, nu-s cei de la putere și de fapt faci jocul puterii. Eu nu-mi aduc aminte ca Iurie Leancă să fie criticat și la cele trei-patru posturi tv controlate de Plahotniuc”.

Întrebat dacă Leancă sau Dodon l-ar desemna în calitate de premier pe Vlad Plahotniuc, Popov a răspuns fără să ezite. „Nu cred că Leancă are șanse să ajungă președinte. Totuși, el ar semna un asemenea decret. El a pierdut foarte mult în ultimul timp, mai ales când era întrebat dacă va vota pentru Plahotniuc premier. Se eschiva tot timpul să ofere răspuns. Și Dodon va semna decretul pentru ca Plahotniuc să ajungă premier, chiar dacă va strâmba din nas. Va face trimitere la hotărârea Curții Constituționale și o să zică că dânsul se opune, dar nu are ce face”, a punctat Andrei Popov.

Sursa citată a evidențiat și candidatul la Președinție care nu ar semna niciodată un decret privind numirea lui Plahotniuc în funcția de premier, chiar dacă Constituția cere acest lucru. „Cred că Andrei Năstase nu ar face asta. El va zdruncina sistemul, dar nu o va face”, a conchis Popov.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md