14:04:50 21.06.2024
Stiri

Cea mai mare DESPĂGUBIRE! Farmacista care i-a dat unui pacient o soluție care i-a ars penisul trebuie să plătească daune de 100.000 de euro

Știri 07.03.2018 08:30 Vizualizări3408 Autor: Ziarul National
Cea mai mare DESPĂGUBIRE! Farmacista care i-a dat unui pacient o soluție care i-a ars penisul trebuie să plătească daune de 100.000 de euro foto simbol


O farmacistă din Iași a fost condamnată la închisoare cu suspendare și obligată să plătească 100.000 de euro, după ce soluția preparată de ea a ars penisul unui pacient.

După patru ani de anchete și proces, o farmacistă din Iași a fost condamnată în primă instanță la închisoare cu suspendare pentru malpraxis, după ce un pacient s-a ales cu penisul ars. Farmacista a fost acuzată că a preparat soluția cerută de medicul dermatolog într-o concentrație de nitrat de argint mai mare, scrie presă ieșeană.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare de un an și două luni, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă, instanța ieșeană a hotărât ca farmacista să-i plătească și daune morale de 100.000 de euro, o sumă record pentru o despăgubire dată de o persoană fizică. Sentința nu este însă definitivă.

D. A., un bărbat de 36 de ani din Iași s-a prezentat în decembrie 2011 la doctor cu dureri la urinare, iar acesta i-a recomandat un tratament cu o soluție fabricată în farmacie. Soluția a fost preparată de farmacistă și administrată de doctor, scrie reporteris.ro

Numai că, la prima utilizare, când doctorul a introdus soluția în uretră, pacientul a simțit o durere acută. Conform rechizitoriului Parchetului Tribunalului Iași, doctorul a povestit că pacientul a sărit de pe canapea, iar lichidul din seringă l-a stropit.

Bărbatul a suferit arsuri chimice, la nivelul regiunilor hipogastrice, hemiscrotului stâng, coapsei stângi, regiunilor fesiere, regiunii peniene și a avut nevoie de 160-180 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul, se arată în rechizitoriu, a urinat o perioadă cu ajutorul unei sonde, iar ulterior a suferit o uretroplastie, o intervenție de reconstrucție a uretrei și a fost suspus mai multor tratamente.

Farmacista care a preparat soluția a fost trimisă în judecată anul trecut, după ce ancheta a concluzionat că soluția preparată de ea avea o concentrație de nitrat de argint mai mare decât cea prescrisă de medic.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md