Ce trebuie să consumi ca să ai ENERGIE toată vara
Datorită temperaturilor ridicate de afară, corpul uman elimină prin transpirație o cantitate importantă de vitamine și săruri minerale. De aceea, este indicat să apelăm la o alimentație menită să corecteze acest dezechilibru.
Astfel, legumele de bază ale sezonului cald sunt roșiile și castraveții. Cu un nivel caloric redus, roșiile conțin cantități importante de vitamina C și A, cât și săruri minerale precum fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, iod. De asemenea, cu o compoziție de 95% apă, castraveții reprezintă surse excelente de vitamine, precum cele din complexul B: B3, B9 și B6, cât și vitaminele A și E. Castraveții conțin și enzime benefice digestiei.
La fel de eficiente în timpul de vară sunt și sucurile proaspăt stoarse din fructe. În topul celor mai apreciate băuturi pe timpul verii se numără sucurile naturale din fructe proaspăt stoarse. Astfel, fructe care conțin o cantitate mare de apă, cum sunt pepenele roșu, pepenele galben, zmeura, căpșunele, afinele, cireșele, zmeura și piersicile se pot transforma în sucuri cu un aport important de vitamine, precum: A, C, D si E, cât și vitamina B6, scrie eva.ro.
O altă băutură bună pentru vară atunci când este consumată în cantităţi mici este şi berea. Cu un conținut redus de alcool, berea poate contribui nu doar la o bună hidratare a organismului, în completarea consumului de apă, dar poate aduce organismului o parte din vitaminele necesare menținerii în formă.
Patru candidaţi la funcția de judecător al CSJ, respinşi de Comisia vetting
FOTO // Maia Sandu a primit ASIGURĂRI ferme la Berlin din partea cancelarului Olaf Scholz și președintelui Frank-Walter Steinmeier: Germania susține aderarea R. Moldovei la UE
VIDEO // Festivalul Tradițiilor Românești și-a deschis larg porțile la Grădina Botanică din Chișinău. Adrian Dupu: „Ne vom bucura de toate lucrurile care ne UNESC”. Intrarea la festival este GRATUITĂ