05:58:00 14.06.2024
Stiri

Ce se întâmplă dacă ai fost ABUZAT emoțional în copilărie

Social 27.07.2017 20:30 Vizualizări2086 Autor: Ziarul National
Ce se întâmplă dacă ai fost ABUZAT emoțional în copilărie sursa: eva.ro


Dacă ai fost abuzat emoțional în copilărie, s-ar putea să dai peste câteva probleme serioase ca adult.

Poate că durerea dispare de-a lungul timpului, însă efectele rămân în viața persoanelor abuzate și pot afecta personalitatea lor, precum și relațiile cu alte persoane. Abuzul emoțional reprezintă o problemă serioasă, care poate marca un copil pe viață. Niciun copil nu merită să fie abuzat în vreun fel. Nicio persoană nu are dreptul de a defini viața unui copil într-un mod abuziv, cu consecințe oribile.

Ce lucruri poate experimenta un adult care a fost abuzat emoțional în copilărie?

Evită conflictele

Persoanele care au fost victime ale abuzului emoțional în trecut s-au obișnuit cu certurile și țipetele constante ale părinților. Pe moment, erau speriate, însă cicatricile reapar de fiecare dată când apare o confruntare. Iar acest lucru are loc din cauza amintirilor dureroase din copilărie.

Nu știu să accepte complimente

Atunci când îți petreci întreaga copilărie alături de părinți abuzivi care scot în evidență mereu greșelile, ajungi să crezi că nimic nu este suficient pentru a-i mulțumi. De aceea, s-ar putea să existe o reticență atunci când primești complimente, din simplul motiv că nu ești obișnuit cu ele. Nu ești obișnuit ca cineva să te admire și să te susțină, deoarece ți-ai petrecut o mare parte din viață fără sprijin sau un umăr pe care să poți plânge.

Sunt obsedați de perfecțiune

Persoanele abuzate emoțional în copilărie simt această nevoie de perfecțiune din cauza faptului că încercau constant să își impresioneze părinții. Iar părinții nu erau mulțumiți de nimic. Probabil că aceste persoane încercau să le dovedească mereu celorlalți valorile lor. Iar această obsesie rămâne, însă poate aduce negativism în viața lor și a celor din jurul lor.

Au o stimă de sine scăzută

Lipsa încrederii în sine apare încă din copilărie. În acea perioadă a vieții, persoanele abuzate emoțional făceau totul pentru a-și face părinții mândri. Însă acest comportament le face să caute validarea din partea altor persoane mai târziu în viață.

Iau vina asupra lor chiar și când nu trebuie

Atunci când ești acuzat mereu în copilărie, ajungi să iei asupra ta vina pentru orice lucru care merge prost. Ajungi să îți ceri scuze prea des și pentru lucruri care nu se întâmplă din vina ta.

Încearcă să le facă mereu pe plac altora

Părinții reprezentau autoritatea în copilărie. Aceștia i-au învățat pe copiii lor să îi respecte și să le fie frică de ei. De aceea, oamenii abuzați emoțional încearcă să le facă mereu pe plac celor din jurul lor.

Sursa: eva.ro


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md