Ce-am ÎNVĂȚAT din desenele animate ale copilăriei noastre
Mihaela, Sandy Bell, Lydia în jurul lumii, Miaunel și Bălănel, Gopo, Oblio… iar lista poate continua cu preferații voștri. Cei pe care vi-i amintiți. Și care, culmea ironiei, au rămas la fel… Noi, în schimb, am albit, ne-am împuținat și-avem cute adânci în jurul ochilor. Multe din aceste cute sunt de la zâmbete. Multe, nu. Dar tot ce-am învățat noi din desenele animate ale copilăriei noastre s-a așezat frumos într-un sertar din suflet. Iar acolo nu umblă nimeni.
Desenele copilăriei noastre
Personajele acestea sunt și astăzi la fel. Noi ne-am schimbat. Am adăugat ani și vise, am așezat planuri, amintiri, proiecte, renunțări și reușite. Ne-am construit temelia vieții pe cele câteva minute așezați turcește în fața televizorului alb-negru cu ochii la imaginile care ne făceau să râdem.
Am învățat să dăruim și să râdem când ne urcăm pe bicicletă, am învățat să udăm florile și să nu rănim animalele. Am învățat să fim empatici, să ne ajutăm prietenii și să ne mulțumim cu puțin dorindu-ne întotdeauna mai mult.
Am învățat să fim modești, să mâncăm simplu, să bem apă când ne e sete și să ne uităm sus pe cer când e senin.
Am învățat că prietenia adevărată sfidează timpul și timpurile. Și că picioarele sunt făcute pentru alergat, sărit, jucat. Am învățat să ne jucăm cu animalele, să le mângâiem fără să ne uităm de căpușe, purici sau microbi.
Am învățat că hainele frumoase nu te fac fericit și nici popular. Desenele ne-au lăsat inocenți, visători, iar acum privind cu ochii minții crâmpeie din acele povești, începem să privim cu alți ochi eternitatea.
Eram cuminți și potoliți. Agitația noastră nu a fost niciodată subiect medical din sfera terminologiei ADHD și nu ne-am dus la terapie pentru că alții aveau și noi nu.
Am învățat să cântăm. Tare și cât ne țineau plămânii. Și dacă râdeam unii de alții, nu am dezvoltat mania persecuției.
Pentru că desenele animate ale generației noastre erau tot un fel de părinți. De la care am învățat atât de multe lucruri…
Sursa: avantaje.ro
Maia Sandu, în TOPUL liderilor străini care se bucură de cea mai mare încredere în rândul UCRAINENILOR
DRRM, donație de table interactive, laptopuri și imprimante multifuncționale pentru trei universități din R. Moldova. Adrian Dupu: „Acest proiect confirmă încă o dată angajamentul DRRM de a susține educația din stânga Prutului”
Compensații pentru căldură: Gospodăriile cu imobile în valoare de peste 2,5 milioane de lei, venituri de peste 300 000 de lei sau consum de gaz ce depășește 350 de metri cubi lunar NU sunt eligibile