09:15:05 18.05.2024
Stiri

O tânără vorbeşte deschis despre TRAUMA din copilărie, după ce a pozat nud la 13 ani

Știri 06.05.2018 11:30 Vizualizări5973 Autor: Ziarul National
O tânără vorbeşte deschis despre TRAUMA din copilărie, după ce a pozat nud la 13 ani sursa: adevarul.ro


Magda este majoră acum, însă imaginea ei gravitează în continuare în jurul pozelor indecente pe care le-a făcut la 13 ani. Fata din Haţeg a ales să vorbească deschis despre traumele trăite în urmă cu câţiva ani.

Comunitatea YouTube vuieşte în jurul unui nou subiect: Magda, fata care a ajuns la psiholog după ce colegii au postat pe Facebook poze cu ea în ipostaze intime.

A ales să fie curajoasă şi să vorbească despre tot ce i s-a întâmplat. Vrea să tragă un semnal de alarmă. Bullying-ul există şi în România şi afectează o generaţie crescută în plin avânt tehnologic pe care prea puţini o înţeleg.

„Acele poze sunt din 11 noiembrie 2013. Eu şi o prietenă ne-am făcut poze de genul acesta pentru că ni se părea cool, începusem să avem forme. După o săptămână eu şi prietena mea ne-am certat, iar ea i le-a trimis unui băiat care le-a postat. I-am scris mesaje în privat, eram disperată! Nu ştiam ce să fac. A început să mă ameninţe, a spus că vine în Haţeg.

Am mers la şcoală şi pozele mele erau puse pe holuri, în oraş, pe maşina tatălui meu. Eu învăţam foarte bine şi nimeni nu se aştepta la asta. Mi-au scăzut media la purtare la 4, deşi nu făcusem pozele la şcoală, nu eu le postasem. Fata care le publicase era nepoata directoarei, nu a păţit nimic. Aşa funcţionează lucrurile în România”, povesteşte Magda într-o înregistrare video publicată pe YouTube.

În acel moment, eleva îşi dorea să participe la olimpiade, să arate tuturor că este de fapt o fată deşteaptă care are cu ce să se mândrească. Liceul la care învăţa i-a luat acest drept şi a condamnat-o la depresie.

Lungile vizite la psiholog şi susţinerea familiei au ajutat-o să treacă peste traumă, însă chiar şi la cinci ani după eveniment oamenii o mai asociază cu „pozele în chiloţi şi sutien”.

UNICEF definește „bullyingul” ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire.

Un studiu al Fundaţiei „Salvaţi Copiii” arată că trei din 10 elevi români au fost ameninţaţi cu bătaia cel puţin o dată.

„Ce ne-a surprins este numărul mare de elevi, aproximativ 70%, care au spus că au fost măcar o dată martorii unei situaţii de hărţuire în clasa lor, dar şi în grupul lor de prieteni, ceea ce ne arată că bullyingul nu vizează doar grupuri largi sau necunoscute de copii, ci apar şi în acele grupuri în care ne aşteptăm ca relaţiile de prietenie şi cooperare să fie strânse”, a declarat psihoterapeutul Diana Stănculean.

Magda este un caz fericit, familia nu a blamat-o şi a ales să îi fie alături. În fiecare dimineaţă, în România, există elevi care se trezesc speriaţi la gândul că urmează o altă zi în care trebuie să îndure jignirile colegilor. Mai târziu ei se transformă în adulţi greu de integrat în societate, cu traume şi frustrări.

Sursa: adevarul.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md