16:58:47 21.02.2024
Stiri

Ce poți face dacă cel mic se întoarce cu PĂDUCHI de la școală sau grădiniță

Știri 14.09.2018 18:30 Vizualizări2405 Autor: Ziarul National
Ce poți face dacă cel mic se întoarce cu PĂDUCHI de la școală sau grădiniță sursa: unica.ro


Primele zile de școală sau grădiniță, după vacanța cea mare, le aduc copiilor și părinților multe emoții și motive de bucurie. Este momentul în care cei mici își reîntâlnesc prietenii și povestesc năzbâtiile de peste vară. Dar tot acum pot apărea și unele probleme, cum este și infestarea cu păduchi.

De obicei, această problemă este greșit asociată cu igiena precară, însă păduchii se instalează foarte bine și pe părul curat, aceștia fiind imuni la produsele obișnuite de îngrijire.

Când o mamă aude de păduchi o trec toți fiorii, senzații de groază și chiar dezgust, dar oricărui părinte i se poate întâmpla să se confrunte la un moment dat cu această problemă. Și asta pentru că se transmit foarte ușor. Este suficient ca doi copii să-și apropie capul unul de celălalt ca această insectă dezagreabilă să migreze.

Cea mai bună metodă de a preveni infestarea cu păduchi este evitarea contactului direct cu părul altei persoane. O regulă pe care cei mici nu o pot respecta, atunci când se joacă cu alți copii.

Dar ce sunt acești paraziți?

Păduchii de cap sunt insecte mici, fără aripi, de culoare galbenă până la maro, care trăiesc exclusiv în păr și se hrănesc cu sânge. Femela trăiește între două și trei luni și produce, pe perioada vieții, între 200 și 300 de ouă, cunoscute și sub denumirea de lindeni. Ouăle eclozează după șapte zile și insecta ajunge la maturitate în 10 zile.

Când sug sângele, păduchii injectează saliva în scalp, generând o reacție de hipersensibilitate, însoțită de mâncărimi și iritații severe.

Infestarea cu păduchi poate avea loc într-un mod direct, de exemplu, de la cap la cap, sau indirect, prin schimbul de pălării, căști, sau prin utilizarea de piepteni sau lenjerii de pat comune. Păduchii nu trăiesc departe de pielea capului mai mult de 2-3 zile.

Special pentru a lupta eficient împotriva păduchilor, SantaDerm ParasiteS a creat o gamă completă de produse naturale, sigure și eficiente.

Grație acestei game, păduchii nu mai reprezintă un subiect tabu și nici o problemă fără soluție rapidă și sănătoasă.

Iată cu ce produse poți scăpa de păduchi în cazul unei infestări:

Șampoanele si Spray-ul tratament SantaDerm ParasiteS – Complexul de ingrediente active utilizat în aceste produse a fost testat clinic pe subiecți începând cu vârsta minimă de trei ani și s-a dovedit a fi eficient împotriva păduchilor de cap și ouălor acestora.

Spray pentru suprafețe împotriva păduchilor SantaDerm ParasiteS – Acesta este un produs unic în România destinat atât spațiilor populate de adulți, cât și de copii cu vârsta mai mare de trei luni. În plus, poate fi utilizat și pe piele sau pe suprafețele de pe care doriți să eliminați păduchii (paturi, cearșafuri s.a.), fără să le păteze.

Produsele SantaDerm ParasiteS, de la Viva Pharma, au fost testate ca eficacitate la Institutul Național de Cercetare – Cantacuzino.

Gama SantaDerm ParasiteS nu conține insecticide de natură chimică, ci ingrediente active vegetale la care păduchii nu pot dezvolta rezistență.

Sursa: unica.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md