06:43:55 29.07.2021
 
Stiri

Avertizarea lui Iurie Leancă: „Este periculos. Nu mai putem ÎNTÂRZIA”

Politică 27.12.2014 15:48 Vizualizări2753 Autor: Mariana Rață
Avertizarea lui Iurie Leancă: „Este periculos. Nu mai putem ÎNTÂRZIA”


Premierul Iurie Leancă recunoaște că tărăgănarea negocierilor pentru formarea noii coaliții de guvernare este periculoasă pentru întreaga societate.

„Cu cât sunt mai lungi și chinuitoare aceste negocieri pentru crearea coaliției de guvernare, cu atât mai periculoasă devine situația din țară. Oamenilor le este complicat să înțeleagă de ce aceste trei partide cu viziuni clare și asemănătoare nu se pot înțelege pentru crearea coaliției. Apare impresia că noi ne luptăm pentru funcții, nu pentru cum să-i fericim pe cetățeni. Trebuie să ne așezăm încă o dată cu colegii din partid și cu partenerii din celelalte două partide și să vedem ce vom face. Toți sunt revoltați, inclusiv cei care participă la negocieri”, a menționat Leancă în cadrul unei emisiuni de la RTR TV.

Premierul a dezvăluit și câteva detalii legate de aceste negocieri.

„Problema alegerii președintelui republicii este discutată, dar eu nu cred că noi trebuie să găsim acum și soluția. E nevoie să discutăm și cu opoziția. Nu mi-ar fi venit a crede niciodată că noi cu comuniștii am putea avea acum niște discuții constructive, colaborare. Totuși, avem toate condițiile pentru a avea o colaborare bună cu PCRM în interesul cetățenilor”, a menționat premierul.

Leancă admite că PCRM i-ar putea fi cedate anumite instituții publice. „Nu văd de ce în fruntea unor instituții care sunt subordonate Parlamentului nu ar putea veni reprezentanți ai PCRM. Desigur avem o dilemă, pentru că ne dorim cu toții depolitizarea acestor instituții”, a menționat el.

Leancă a reiterat că el rămâne candidatul PLDM la funcția de prim-ministru. Cât priverște membrii viitorului Guvern, politicianul dă asigurări că la desemnare viitorilor miniștri se va ține cont cel mai mult de profesionalismul și integritatea candidaților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ferhat 31.12.2014 13:49

Google se olvido del dia de la mujer!!! al menos en Argentina no puclibo su logo especial .hoy entro y veo un logo del deda pi ..y el dia de la mujerrrrr??? no sabian que logo poner o no le dieron ninguna omportancia??? q falta de respeto!!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md