21:14:38 24.09.2023
Stiri

Avertizarea lui Iurie Leancă: „Este periculos. Nu mai putem ÎNTÂRZIA”

Politică 27.12.2014 15:48 Vizualizări2893 Autor: Mariana Rață
Avertizarea lui Iurie Leancă: „Este periculos. Nu mai putem ÎNTÂRZIA”


Premierul Iurie Leancă recunoaște că tărăgănarea negocierilor pentru formarea noii coaliții de guvernare este periculoasă pentru întreaga societate.

„Cu cât sunt mai lungi și chinuitoare aceste negocieri pentru crearea coaliției de guvernare, cu atât mai periculoasă devine situația din țară. Oamenilor le este complicat să înțeleagă de ce aceste trei partide cu viziuni clare și asemănătoare nu se pot înțelege pentru crearea coaliției. Apare impresia că noi ne luptăm pentru funcții, nu pentru cum să-i fericim pe cetățeni. Trebuie să ne așezăm încă o dată cu colegii din partid și cu partenerii din celelalte două partide și să vedem ce vom face. Toți sunt revoltați, inclusiv cei care participă la negocieri”, a menționat Leancă în cadrul unei emisiuni de la RTR TV.

Premierul a dezvăluit și câteva detalii legate de aceste negocieri.

„Problema alegerii președintelui republicii este discutată, dar eu nu cred că noi trebuie să găsim acum și soluția. E nevoie să discutăm și cu opoziția. Nu mi-ar fi venit a crede niciodată că noi cu comuniștii am putea avea acum niște discuții constructive, colaborare. Totuși, avem toate condițiile pentru a avea o colaborare bună cu PCRM în interesul cetățenilor”, a menționat premierul.

Leancă admite că PCRM i-ar putea fi cedate anumite instituții publice. „Nu văd de ce în fruntea unor instituții care sunt subordonate Parlamentului nu ar putea veni reprezentanți ai PCRM. Desigur avem o dilemă, pentru că ne dorim cu toții depolitizarea acestor instituții”, a menționat el.

Leancă a reiterat că el rămâne candidatul PLDM la funcția de prim-ministru. Cât priverște membrii viitorului Guvern, politicianul dă asigurări că la desemnare viitorilor miniștri se va ține cont cel mai mult de profesionalismul și integritatea candidaților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md