01:17:20 21.04.2024
Stiri

MAEIE îi răspunde în termeni DURI lui Lavrov, care a amenințat că R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”: „Declarațiile fac parte din retorica amenințătoare a diplomației ruse. Rusia trebuie să RESPECTE decizia poporului nostru”

Actualitate 02.02.2023 13:10 Vizualizări2518 Autor: Ziarul National
MAEIE îi răspunde în termeni DURI lui Lavrov, care a amenințat că R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”: „Declarațiile fac parte din retorica amenințătoare a diplomației ruse. Rusia trebuie să RESPECTE decizia poporului nostru”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) i-a răspuns ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care a amenințat că R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”, în contextul în care s-ar „lăsa dirijată” de Occident.

Potrivit MAEIE, Lavrov a operat cu neadevăruri atunci când s-a referit la faptul că Occidentul „a plasat” în fruntea R. Moldova o președintă care „este dornică să intre în NATO” și este pregătită „practic, pentru orice”.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse, care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge R. Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldovenii, indiferent de preferințele politice sau geopolitice, își doresc pace, libertate și democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă, să respecte decizia poporului nostru. R. Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, se arată într-un comentariu al MAEIE.

Citește și: VIDEO // R. Moldova poate deveni „următoarea Ucraină”. Lavrov AMENINȚĂ deschis Chișinău și o acuză pe Maia Sandu că „se avântă în NATO” și vrea să UNEASCĂ R. Moldova cu România

Analistul politic Veaceslav Berbeca a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că declarațiile lui Lavrov sunt o demonstrație a faptului că scopul Federației Ruse a fost și este de a menține R. Moldova în sfera sa de influență.

„Kremlinul dă de înțeles în mod direct, prin ministrul său de Externe, că nu respectă suveranitatea noastră de a decide asupra vectorului de dezvoltare, care nu se pliază intereselor Moscovei”, a precizat Berbeca.

Amintim că Serghei Lavrov a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24 că Occidentul „a pus ochii” acum pe R. Moldova pentru a avea rolul „următoarei Ucraine”, în timp ce președinta Maia Sandu este „pregătită, practic, pentru aproape orice”, inclusiv pentru Unirea republicii noastre cu România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md