17:28:22 18.01.2020
 
Stiri

ATENȚIE! Pompierii fac verificări în toată republica

Social 31.10.2015 10:54 Vizualizări1642 Autor: Daniela Hadei
ATENȚIE! Pompierii fac verificări în toată republica dse.md


Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a dat start campaniei de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului. Peste 350 de angajaţi vor verifica sobele şi coşurile de fum ale caselor din toate raioanele republicii.

Salvatorii au misiunea de a veni în casele oamenilor cu recomandări în vederea respectării regulilor antiincendiare, care adesea sunt încălcate. În cadrul campaniei, pompierii vor discuta cu proprietarii gospodăriilor și îi vor îndemna să verifice sobele înainte de începerea sezonului rece.

Printre cele mai multe încălcări depistate în urma controalelor sunt: utilizarea cu defecţiuni a surselor de încălzire, păstrarea materialelor arzătoare în nemijlocită apropiere de sobe, dar şi depozitarea necorespunzătoare a lemnelor.

În cele mai dese cazuri sobele sunt fisurate, iar coşurile de fum nu sunt curăţate. Salvatorii trag un semnal de alarmă pentru cei care ignoră recomandările antiincendiare.

Conform datelor Serviciului Situaţii Excepţionale, de la începutul anului curent, în ţara noastră s-au produs 1 495 de incendii în care au decedat 88 de persoane, inclusiv trei copii. Peste 170 de incendii, din numărul total, au drept cauză încălcarea regulilor de exploatare a sobelor.

Statisticile anuale arată că în Republica Moldova 15,33% din incendii izbucnesc din cauza sobelor şi coşurilor de fum defecte, iar 11,55% din numărul total de incendii au la bază încălcarea normelor antiincendiare la exploatarea mijloacelor de încălzit defecte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md