03:18:29 04.08.2020
 
Stiri

APP: Proiectul „Arena Chișinău” va genera costuri suplimentare pentru buget. Infrastructura de conectare a obiectivului la utilitățile publice nici nu a fost planificată

Economie 12.09.2019 15:01 Vizualizări1310 Autor: Ziarul National
APP: Proiectul „Arena Chișinău” va genera costuri suplimentare pentru buget. Infrastructura de conectare a obiectivului la utilitățile publice nici nu a fost planificată


„Arena Chișinău” ar putea costa bugetul de stat mai mult decât cele 43 de milioane de euro anunțate inițial ca investiție în construcția obiectivului. Cei care au pregătit proiectul Arenei nu au prevăzut și lucrările de conectare a acesteia la utilitățile publice.

„Costul proiectului va devia foarte mult. Infrastructura de conectare a Arenei la utilitățile publice - apă și canalizare, gaz, electricitate, accesul la căile rutiere și comunicațiile nu au fost proiectate și nici bugetate”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Ion Potlog, consilierul ministrului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit lui Potlog, autoritățile au identificat soluția pentru a conecta obiectivul la gaze, iar acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare.

Totuși, actele privind conectarea la rețeaua de apă și canalizare nu au fost discutate și aprobate de Consiliul Municipal Chișinău, deși obiectivul urma să fie racordat la toate utilitățile în luna septembrie curent, așa cum prevede contractul, iar conectarea la energia electircă ar putea fi realizată în baza unui acord cu „Gas Natural Fenosa”, din banii companiei, care ar urma să fie întorși ulterior de către „Arena Chișinău” SRL.

Aceeași sursă a precizat că există și probleme cu proprietarii a 19 terenuri din zonă, opt dintre care ar urma să fie expropriați în scurt timp, ceea ce presupune alte costuri publice.

Totodată, statul ar urma să ofere bani pentru capitalul circulant al SRL-ului, astfel încât acesta să poată prelua obiectivul în gestiune.

Directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru, a subliniat faptul că Arena ocupă o suprafață de 10 hectare din cele 69 oferite de stat, are o capacitate de 3 800 de locuri, trei piscine, două dintre care interioare, centru spa, terenuri de tenis, săli de conferință, o parcare pentru o mie de mașini etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md