08:24:04 19.02.2020
 
Stiri

Ambasadorul R. Moldova în SUA încurajează companiile americane să investească în republica noastră: „Guvernul oferă condiții preferențiale investitorilor străini”

Economie 03.09.2018 15:00 Vizualizări918 Autor: Ziarul National


Ambasadorul R. Moldova în SUA încurajează companiile americane să investească în republica noastră: „Guvernul oferă condiții preferențiale investitorilor străini”

Ambasadorului R. Moldova în SUA, Cristina Balan, a îndemnat companiile americane să vină și să investească în republica noastră, mai ales că Guvernul de la Chișinău oferă condiții preferențiale investitorilor străini. Acest apel a fost făcut astăzi la Washington, în cadrul unei întrevederi cu prim-vicepreședintele Consiliului de Afaceri pentru Înțelegere Internațională (Business Council for International Understanding- BCIU), Jeffrey Donald.

Cristina Balan a propus organizarea unor reuniuni la nivel înalt, vizite reciproce ale antreprenorilor, desfăşurarea forurilor economice, evenimentelor B2B, cu participarea oficialilor și a companiilor americane și moldovenești.

„Suntem interesaţi în atragerea investiţiilor din SUA, în special în domeniul tehnologiilor informaționale, a dezvoltării surselor diversificate și alternative de energie pentru R. Moldova, domeniul transporturilor, industriei ușoare și agriculturii – aceste sectoare oferind oportunitățisporite pentru mediul de afaceri din SUA” , a subliniat Balan, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Cristina Balan și Jeffrey Donald au discutat și despre promovarea informațiilor despre R. Moldova în mediul de afaceri din SUA, fiind exprimată disponibilitatea părții americane de a facilita organizarea unor acțiuni de promovare a produselor din R. Moldova atât cele din spațiul virtual, cât și cele reale.

„Suntem disponibili să facilităm organizarea acţiunilor de promovare a informației privind eforturile Guvernului, climatul investițional și cadrul normativ din R. Moldova, din perspectiva avantajelor pentru oamenii de afaceri și interesul potențialilor investitori americani”, a menţionat Jeffrey Donald.

De asemenea, cei doi interlocutori au convenit organizarea unei întrevederi între oamenii de afaceri americani și delegația oficială a R. Moldova la următoarea reuniune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la New York.

De menționat că BCIU a fost înființată ca o inițiativă a Casei Albe de către președintele Dwight D. Eisenhower. Dea lungul anilor, BCIU a construit relații puternice cu multe guverne străine, agenții si corporații. Organizația utilizează cu pricepere cunoștințele sale globale și are o rețea vastă de contacte de afaceri pentru a facilita dialogul și inițiativele care extind comerțul internațional și încurajează dezvoltarea economică la nivel mondial.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Sorin 03.09.2018 16:02

Avem un ambasador demn la Washington care apără și reprezintă țara la nivel, care luptă pentru Moldova !

Dima 03.09.2018 18:21

Relatiile intre Moldova si SUA au devenit tot mai durabile.

Andrei 03.09.2018 18:54

Ne punem în continuare mari speranțe în profisionalismul dnei Balan în aprofundarea relațiilor bilaterale cu SUA.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md