09:41:01 26.02.2024
Stiri

VIDEO, NO COMMENT // Dodon o face pe NIZNAIUL! Spune că NU a auzit despre faptul că s-a cerut ca prezentarea ajutorului oferit de România în PMAN: „Mai sunt întrebări?”

Politică 07.05.2020 15:17 Vizualizări10085 Autor: Ziarul National
VIDEO, NO COMMENT // Dodon o face pe NIZNAIUL! Spune că NU a auzit despre faptul că s-a cerut ca prezentarea ajutorului oferit de România în PMAN: „Mai sunt întrebări?” Captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon a asistat astăzi la predarea unui lot de echipamente și medicamente, oferite de România, Institutului de Medicină Urgență din Chișinău.

Șeful statului a mulțumit autorităților de la București pentru ajutorul umanitar, recunoscând că este „cel mai consistent primit” de R. Moldova în perioada pandemiei.

Totuși, președintele a spus că nu știe nimic despre refuzul autorităților de la Chișinău de a permite ca acest ajutor umanitar, format dintr-un convoi cu 20 de camioane, să fie transmis în Piața Marii Adunări Naționale.

„Sunt bucuros să particip la acest eveniment extrem de important pentru relațiile dintre două state. E un gest cu adevărat frățesc din partea prietenilor noștri, din partea fraților noștri, vecinilor noștri de peste Prut. Prietenul la nevoie se cunoaște. Este o vorbă care sună la fel pe ambele maluri ale Prutului. Vreau să transmit mulțumiri președintelui României, Klaus Iohannis. Ambele țări parcurg o perioadă foarte dificilă și acest suport este cu atât mai important. Nici în România nu e simplu și nici în R. Moldova. Faptul că prietenii noștri au venit cu acest suport este un mesaj foarte important pentru relațiile dintre cele două state.

Noi am mai primit ajutoare și din Est și din Vest, dar trebuie să recunosc și s-o spunem ferm că acest jutor este unul dintre cele mai consistente oferite R. Moldova. Acest suport vine înainte de sătbătoarea de mâine: Ziua Europei. Este o sărbătoare comună pentru toți. Ceea ce se întâmplă astăzi la Chișinău - se face istorie, corespunde spiritului european dintre două state. Vă mulțumesc din suflet și să știți că sunteți oricând bineveniți aici, în R. Moldova”, a spus președintele Dodon.

CITIȚI și APEL // Mai mulți deputați din Parlamentul Independenței le cer actualilor legislatori să permită întâmpinarea în PMAN a convoiului cu ajutoare care vine din România

La finalul ceremoniei festive, șeful statului a fost întrebat de ce ajutorul oferit de România nu a putut fi predat în PMAN.

„Eu astăzi mi-am anulat o parte dintre vizitele programate din timp, pentru a fi la Chișinău ca să salut membrii Guvernului României și ajutorul adus. Cred că acest lucru este corect. Și premierul, și președintele țării au salutat acest ajutor. Ce ține de unde și cum, chiar nu știu despre ce e vorba. Important e că suntem aici în acest moment, la această instituție. Președintele nu se ocupă de lucrul acesta. Întrebări mai sunt?”, a conchis Igor Dodon.

Citește și: Filip le-a cerut lui Dodon şi Chicu să recepționeze ajutorul UMANITAR din partea României în PMAN: „Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod. Mă DESOLIDARIZEZ..."


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md