15:39:00 29.10.2020
 
Stiri

VIDEO, NO COMMENT // Dodon o face pe NIZNAIUL! Spune că NU a auzit despre faptul că s-a cerut ca prezentarea ajutorului oferit de România în PMAN: „Mai sunt întrebări?”

Politică 07.05.2020 15:17 Vizualizări8552 Autor: Ziarul National
VIDEO, NO COMMENT // Dodon o face pe NIZNAIUL! Spune că NU a auzit despre faptul că s-a cerut ca prezentarea ajutorului oferit de România în PMAN: „Mai sunt întrebări?” Captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon a asistat astăzi la predarea unui lot de echipamente și medicamente, oferite de România, Institutului de Medicină Urgență din Chișinău.

Șeful statului a mulțumit autorităților de la București pentru ajutorul umanitar, recunoscând că este „cel mai consistent primit” de R. Moldova în perioada pandemiei.

Totuși, președintele a spus că nu știe nimic despre refuzul autorităților de la Chișinău de a permite ca acest ajutor umanitar, format dintr-un convoi cu 20 de camioane, să fie transmis în Piața Marii Adunări Naționale.

„Sunt bucuros să particip la acest eveniment extrem de important pentru relațiile dintre două state. E un gest cu adevărat frățesc din partea prietenilor noștri, din partea fraților noștri, vecinilor noștri de peste Prut. Prietenul la nevoie se cunoaște. Este o vorbă care sună la fel pe ambele maluri ale Prutului. Vreau să transmit mulțumiri președintelui României, Klaus Iohannis. Ambele țări parcurg o perioadă foarte dificilă și acest suport este cu atât mai important. Nici în România nu e simplu și nici în R. Moldova. Faptul că prietenii noștri au venit cu acest suport este un mesaj foarte important pentru relațiile dintre cele două state.

Noi am mai primit ajutoare și din Est și din Vest, dar trebuie să recunosc și s-o spunem ferm că acest jutor este unul dintre cele mai consistente oferite R. Moldova. Acest suport vine înainte de sătbătoarea de mâine: Ziua Europei. Este o sărbătoare comună pentru toți. Ceea ce se întâmplă astăzi la Chișinău - se face istorie, corespunde spiritului european dintre două state. Vă mulțumesc din suflet și să știți că sunteți oricând bineveniți aici, în R. Moldova”, a spus președintele Dodon.

CITIȚI și APEL // Mai mulți deputați din Parlamentul Independenței le cer actualilor legislatori să permită întâmpinarea în PMAN a convoiului cu ajutoare care vine din România

La finalul ceremoniei festive, șeful statului a fost întrebat de ce ajutorul oferit de România nu a putut fi predat în PMAN.

„Eu astăzi mi-am anulat o parte dintre vizitele programate din timp, pentru a fi la Chișinău ca să salut membrii Guvernului României și ajutorul adus. Cred că acest lucru este corect. Și premierul, și președintele țării au salutat acest ajutor. Ce ține de unde și cum, chiar nu știu despre ce e vorba. Important e că suntem aici în acest moment, la această instituție. Președintele nu se ocupă de lucrul acesta. Întrebări mai sunt?”, a conchis Igor Dodon.

Citește și: Filip le-a cerut lui Dodon şi Chicu să recepționeze ajutorul UMANITAR din partea României în PMAN: „Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod. Mă DESOLIDARIZEZ..."

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Dondowne ! 07.05.2020 18:15

Degeabă te ”deorgăiești” ! La urna istoriei ți-e locul !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md