21:17:28 15.07.2024
Stiri

Evacuare demonstrativă? Ambasada Germaniei la Chișinău susține că în fața misiunii diplomatice a R. Moldova de la Berlin NU a avut loc niciun incident legat de securitate acum o săptămână

Politică 14.09.2018 14:21 Vizualizări1785 Autor: Ziarul National
Evacuare demonstrativă? Ambasada Germaniei la Chișinău susține că în fața misiunii diplomatice a R. Moldova de la Berlin NU a avut loc niciun incident legat de securitate acum o săptămână


Deși o parte a presei din R. Moldova a anunțat acum o săptămână că Ambasada noastră de la Berlin a fost evacuată din cauza unor amenințări potrivit cărora „le vor fi tăiate capetele copiilor” diplomaților, exact la o zi după expulzarea celor șapte cetățeni de etnie turcă de la liceele „Orizont”, fapt confirmat ulterior și de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasada Germaniei la Chișinău susține că aceste relatări au fost „eronate”.

„Potrivit poliţiei şi autorităţilor germane de securitate, acum o săptămână, pe data de 7 septebrie, în faţa Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate. Reacţiile şi relatările contrare în presă sunt eronate. Declaraţiile false de acest gen periclitează încrederea cetăţenilor Republicii Moldova în informaţii verificabile şi fondate pe dovezi. Acestea nu corespund standardelor europene şi scot în evidenţă importanţa profesionalismului şi independenţei mass-media”, se arată îmtr-un comunicat al misiunii diplomatice germane, făcut astăzi public.

Amintim că, inițial, Ambasadorul R. Moldova în Germania, Oleg Serebrian, a negat faptul că misiunea diplomatică a fost evacuată, iar ulterior a confirmat acest lucru, după ce și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că „există semnale de amenințare și posibile agresiuni” anunțate de un grup de cetățeni turci la adresa Ambasadei R. Moldova de la Berlin și Consulatului General de la Frankfurt, iar din acest motiv misiuna diplomatică din Germania și-a sistat temporar activitatea.

„Urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci, dar și a unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei R. Moldova de la Berlin și Consulatului General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate măsuri speciale de sporire a securității. Pe perioada manifestațiilor, misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea. Forțele de ordine asigură securitatea misiunilor diplomatice”, se arăta în comunicatul MAEIE de pe 7 septembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md