08:27:40 19.04.2019
 
Stiri

Publika TV: Ambasada Moldovei din Germania, EVACUATĂ și pusă sub protecția poliției germane. „Un grup extremist turc a amenințat cu decapitarea copiilor diplomaților”

Politică 07.09.2018 12:28 Vizualizări3834 Autor: Ziarul National
Publika TV: Ambasada Moldovei din Germania, EVACUATĂ și pusă sub protecția poliției germane. „Un grup extremist turc a amenințat cu decapitarea copiilor diplomaților”

UPDATE // Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă că există „semnale de amenințare și posibile agresiuni” anunțate de un grup de cetățeni turci la adresa Ambasadei R. Moldova de la Berlin și Consulatului General de la Frankfurt, iar din acest motiv misiuna diplomatică din Germania și-a sistat temporar activitatea.

„Urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci, dar și a unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei R. Moldova de la Berlin și Consulatului General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate măsuri speciale de sporire a securității. Pe perioada manifestațiilor, misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea. Forțele de ordine asigură securitatea misiunilor diplomatice”, se arată în comunicatul MAEIE.

UPDATE //
Ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, dezminte faptul că Ambasada Republicii Moldova în Germania a fost evacuată.

UPDATE // Analistul Roman Mihăeș, a declarat, în cadrul unei ediții speciale de la Publika TV, că acțiunile SIS în raport cu cetățenii turci expulzați ieri din R. Moldova ar fi fost justificate, mai ales după incidentul de astăzi, când Ambasada și Consulatul R. Moldova din Germania au fost evacuate.

„Amenințările demonstrează că cei expulzați sunt membri ai grupării extremiste de sorginte islamistă și că Moldova într-adevăr a expulzat membri ai rețelei și nu oameni nevinovați. Pe de altă parte, aceasta confirmă că mișcarea are o ramificare puternică în lume. Demonstrează că sunt membri ai unei mișcări extremiste legate de politica din Turcia. Au expulzat niște membri, au atins persoane importante din această rețea, care are o ramificație foarte puternică în lume. În acest context, vor încerca să se răzbune pe oficiali moldoveni. E nevoie ca SIS să delege persoane care să păzească ambasadorii. Diplomații moldoveni vor fi ținta și trebuie măsuri. Trebuie să fim pregătiți pentru asta. Măsuri trebuie luat pentru câțiva ani. Este o situație mai serioasă cu mișcările extremiste. Pe intern, trebuie să vedem dacă nu mai sunt membri ai acestei grupări. Din câte am văzut, ei sunt foarte răzbunători. Ar trebui să fie expulzate și alte persoane. Trebuie să fie expulzată toată gruparea fără jale”, a spus acesta.

La rândul său, analistul politic Victor Juc, care a avut o intervenție la același post de televiziune, a declarat că diplomații moldoveni de peste hotare nu trebuie să aibă de pătimit. În același timp, Juc spune că nu i s-a părut că organizația condusă de Gulen ar fi una extremistă, ci moderată. „Eu am cunoscut o persoană din cele reținute ieri și mi s-a părut o persoană tăcută, liniștită. Cred că textul publicat ieri de SIS a fost dictat din altă parte. E prea tare spus că aduce un prejudiciu securității naționale”, a adăugat Victor Juc.


***

Angajații Ambasadei R. Moldova la Berlin, dar și angajații Consulatului republicii noastre în Germania ar fi fost amenințați cu moartea de reprezentanții unei grupări islamiste, din care ar face parte și cei șapte cetățeni turci expulzați ieri din R. Moldova, transmite publika.md.

Sursa citată menționează că reprezentanţii misiunii diplomatice au spus că au fost amenințați că li se vor „tăia capetele copiilor diplomaților moldoveni”.

La solicitarea serviciilor speciale de la Berlin, Ambasada şi Consulatul R. Moldova din Germania au fost evacuate, mai scrie Publika TV.

Deocamdată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu au venit cu un comunicat oficial la acest subiect.

Ziarul NAȚIONAL a încercat să ia legătura cu Ambasadorul R. Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, dar diplomatul nu ne-a răspuns la mesajele noastre.Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md