07:45:32 06.03.2021
 
Stiri

Alaiba, către controversatul Veaceslav Platon: „Este foarte straniu că v-ați simțit vizat de demersul meu de ieri la Procuratură. Nu am pomenit numele dvs.”. Deputatul sugerează că Platon a adoptat retorica lui Dodon

Actualitate 20.11.2020 14:02 Vizualizări2605 Autor: Ziarul National
Alaiba, către controversatul Veaceslav Platon: „Este foarte straniu că v-ați simțit vizat de demersul meu de ieri la Procuratură. Nu am pomenit numele dvs.”. Deputatul sugerează că Platon a adoptat retorica lui Dodon Facebook


Deputatul Dumitru Alaiba i-a răspuns controversatului Veaceslav Platon, care ieri, prin intermediul unei postări pe Facebook, l-a numit „bețiv” și „consumator de droguri”, după ce primul a cerut procurorilor să clarifice lucrurile legate de un posibil atac raider la compania „Moldasig”.

„Domnule Platon, este foarte, foarte straniu că v-ați simțit vizat de demersul meu de ieri la Procuratură. Eu nu am menționat numele dvs. și nici măcar nu am făcut vreo aluzie la implicarea dumneavoastră. Eu doar am sesizat autoritățile vizavi de faptul că o companie care deținea 4,99% din acțiunile „Moldasig” a ajuns să controleze 65% din acțiuni urmare a unei încheieri de judecată foarte dubioase, în opinia mea. Unicul nume menționat de mine era al judecătoarei Olesea Țurcan”, declarară Alaiba.

Citește și: Platon, REPLICĂ pentru Alaiba: „A depus un demers la Procuratură privind „Moldasig” pentru un „onorariu” de 1 000 de euro”

Deputatul susține că pentru prima dată a auzit de Veaceslav Platon prin anul 2011, atunci când aveau loc „atacurile raider la câteva bănci comerciale, printre care și MAIB”.

„Nu ne-am văzut niciodată. Absolut improbabil să fi stat în același local vreodată. Iar dacă tot căutați informații compromițătoare despre mine, vă rog să vă verificați sursele. În cinci ani, trollii lui Plahotniuc au umflat suficiente falsuri despre mine, doar pentru că nu le plăcea ce spun despre șeful lor. Unele au ajuns atât de mari, încât să mă definească în spațiul public. Falsurile umflate de Plahotniuc, preluate pe scurt de Dodon, văd că le preluați acum și dumneavoastră”, a precizat Alaiba, sugerând că ar exista o anumită legătură între cei doi.

Acesta recunoaște că s-a întâmplat „să bea o bere” în unele localuri din capitală, dar neagă acuzația că ar consuma droguri: „Da, am fost, sunt și, probabil, voi mai fi văzut prin localurile capitalei în stare (uneori mai avansată) de ebrietate. Cui nu i se întâmplă? Ne place viața, nu? Abia aștept să treacă pandemia să pot ieși la bere în voie din nou. Însă eu nu consum marijuana sau droguri. Verificați-vă sursele și nu credeți invențiilor pe loc gol. Când vă referiți la mine, limitați-vă la „bețiv” și nu veți spune minciuni”.

De asemenea, Dumitru Alaiba infirmă categoric că ar face jocul lui Plahotniuc, așa cum a afirmat Platon.

„Spuneți că prin acțiunea mea de ieri îl ajut pe Plahotniuc. Un alt fals. Nu sunteți primul care încercați să mă puneți în buzunarul lui Plahotniuc. Și Dodon a încercat același lucru în ultimul timp. Ani de zile am fost cunoscut ca unul din cei care se opune regimului lui Plahotniuc. Eu nu sunt și nu am fost nici de partea lui Plahotniuc, nici de partea domniei voastre. Nu există doar aceste două opțiuni. Eu doar încerc să-mi fac munca pe cât de bine pot. Când greșesc - recunosc și îmi cer scuze, că nu-s prea mândru. Fiind sesizat, am considerat acea hotărâre de judecată emisă de judecătoarea Olesea Țurcan drept una ilegală și din acest motiv m-am adresat nu doar Procuraturii Generale, ci și Consiliului Superior al Magistraturii pentru disciplinarea judecătoarei”, a conchis Alaiba.

Amintim că Dumitru Alaiba a depus un demers la procuratură în care vorbește despre un posibil atac raider la „Moldasig”, sugerând că în spatele acestuia ar sta Veaceslav Platon. El vorbește despre decizia unei instanțe de judecată în baza căreia un acționar minoritar a ajuns să gestioneze pachetul majoritar de acțiuni al acestei companii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md