15:21:05 27.01.2021
 
Stiri

CNPF sesizează procurorii și CSM-ul, solicitând crearea unei „celule de criză” în legătură cu situația de la „Moldasig”: „CNPF este împiedicată să-și exercite prerogativele în administrarea specială, fiind în imposibilitate de a aplica legea”

Actualitate 23.11.2020 16:38 Vizualizări902 Autor: Ziarul National
CNPF sesizează procurorii și CSM-ul, solicitând crearea unei „celule de criză” în legătură cu situația de la „Moldasig”: „CNPF este împiedicată să-și exercite prerogativele în administrarea specială, fiind în imposibilitate de a aplica legea”


Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a sesizat Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce un acționar minoritar a ajuns să gestioneze, prin intermediul unei decizii de judecată emise la începutul acestei luni, 65% din acțiunile companiei „Moldasig”.

Citește și: DOC // Un deputat atenționează despre „lucruri ÎNGRIJORĂTOARE” și „ATAC RAIDER” pe piața asigurărilor: Procurorul Stoianoglo, somat să spună ce se întâmplă la „Moldasig”

Potrivit unui comunicat de presă al CNPF, cetățeanul Veaceslav Platon, care s-a arătat deranjat de intervenția instituției, nu a figurat și nu figurează cu statut de „acționar” la „Moldasig” și fostele companii de asigurări „ASITO” S.A și „Alliance Insurance Group”: „Prin urmare, pretențiile acestuia sunt lipsite de temei juridic”.

Citește și: CNPF a decis instituirea ADMINISTRĂRII SPECIALE provizorii la „Moldasig” SA, după ce un deputat a atenționat asupra unui atac RAIDER la companie

CNPF subliniază că, începând cu ziua de vineri, 20 noiembrie curent, angajații instituției sunt impedicați fizic să-și exercite prerogativele în administrarea specială a „Moldasig” S.A, astfel fiind în imposibilitate de a aplica legea.

De asemenea, în comunicat se mai arată că administrarea specială instituită de către CNPF asupra „Moldasig” S.A în iulie 2019 a avut un efect benefic.

„În scrut timp s-a reușit gestionarea în mod corect și responsabil a activităților operaționale, inclusiv au fost luate măsuri ferme în materie de recuperare a mijloacelor împrumutate. Este semnificativ că examinarea cererilor depuse de managementul entității către instanțele judecătorești a fost permanent zădărnicită. Până în prezent, dosarul nu a fost examinat în fond. În context, CNPF contează mult pe reacția autorităților statului și instituțiilor de resort inclusiv prin constituirea unei celule de criză în acest sens”, cităm din comunicat.

Citește și: DUELUL Alaiba-Platon continuă: „În această problemă mai există interesele statului. Pe ele trebuie să le protejăm. Nu e vorba despre lupta dintre Platon, Plahotniuc, Șor. Ei au făcut afaceri împreună, acum se războiesc...”

De menționat că deputatul Dumitru Alaiba a sesizat săptămâna trecută Procuratura Generală în legătură cu o tentativă de „atac raider” asupra „Moldasig”. Imediat a reacționat Veaceslav Platon, deși Alaiba nu a pomenit numele său. Platon l-a acuzat pe deputat că ar face „jocul” lui Vlad Plahotniuc și al lui Ilan Șor atunci când apără „Moldasig”-ul, însă ultimul a declarat că este vorba despre interesele statului în acest caz.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md